Senki nem akar Hamilton csapattársa lenni

2007.11.27. 14:51
Nem népszerű a McLaren Lewis Hamilton melletti, egyelőre szabad ülése: a három jelölt közül egyik sem akar az angol csapattársa lenni. Adrian Sutil, Nico Rosberg és Heikki Kovalainen is maradna a helyén.

Három jelöltből kettő biztosan nemet mondana a McLarennek, ha szerződtetni akarnák Fernando Alonso helyére. Az angolok fix pilótája, Lewis Hamilton korábban elárulta, Nico Rosberg, Adrian Sutil vagy Heikki Kovalainen érkezik mellé, ám úgy tűnik, közülük maximum egy hajlana rá, hogy a csapattársa legyen.

"Érvényes szerződésem van 2008-ra, nem keresek másik istállót" - idézte Sutilt az autosport.com. A tehetség a leggyengébbnek tartott alakulatnál, a Spyker után Force Indiának nevezett teamnél van, de bízik a jövőjében. "Az új tulajdonossal jobbak a lehetőségeink, nem kell többé fizetős pilótát alkalmaznunk, jöhet tapasztalt versenyző. Liuzzira vagy Klienre számítok".

A Spykert néhány hónapja vásárolta meg az indiai milliárdos Vijah Mallyja, állítja, felfuttatja.

"Nem megyek sehova még legalább egy évig, sőt, remélem, még tovább. Megtisztelő, hogy összehoztak a McLarennel, érdekes lenne újra Lewiszal, mint néhány évvel ezelőtt, de boldog vagyok ahol vagyok" - nyilatkozta a volt gokartos márkatárs, Nico Rosberg a Mail on Sunday-nak.

A Williams jelenlegi vezető pilótája Michael Schumacher és Fernando Alonso példáját követné: "Tavaly sokat fejlődtünk, remélem, jövőre még többet fogunk. Részese akarok lenni a Williams feltámasztásának, amint azt Alonso tette a Renault-val vagy Michael Schumacher a Ferrarival. Egy istállót visszaemelni a régi szintjére nagyobb eredmény, mint a legjobb autóval vb-t nyerni".

Idén Alonso a szezon kétharmadát végigpanaszkodta, úgy érezte, Hamiltont jobban segítették a McLarennél, mint őt. Összeveszett Ron Dennis menedzserrel, majd meg is zsarolta, fogja vissza kedvencét. Eredményekben ez nem látszott meg, mindketten négy-négy futamot nyertek, egyaránt 109 ponttal végeztek a világbajnokságban.

A harmadik jelölt, Heikki Kovalainen egyelőre nem szólalt meg konkrétan átigazolásával kapcsolatban, de annyit elmondott, nem biztos a helye a Renault-nál. Nagyon valószínű, ha Alonso visszamegy a franciákhoz, őt ejtik, és az eddigi tesztpilótát, Nelsinho Piquet-t teszik a helyére. Ebben az esetben a McLaren szívesen látná.

Sorsa viszont még legalább másfél hétig kétséges marad, a kétszeres spanyol világbajnok megvárja a jövő csütörtöki Kémper II. tárgyalását: a vádlott a Renault, ha súlyosan megbüntetik, biztosan nem igazol hozzájuk.