Szorulhat a hurok Fernando Alonso körül

2007.11.28. 16:36
A Red Bull-főnök Dieter Mateschitz szerint csapata nem akarja leigazolni Fernando Alonsót. Korábban úgy tűnt, a Renault-n kívül az angol-osztrák istálló a másik lehetőség a kétszeres bajnoknak.

A Renault után a Red Bull-szerződés is egyre valószínűtlenebb lehet Fernando Alonsónak: Dietrich Mateschitz, az angol-osztrák istálló tualjdonosa állítja, nem akarják leigazolni a kétszeres világbajnokot.

"Az olasz sajtó azt sejti, Alonso a Red Bullhoz készül. Semmit nem tudok erről, a Red Bullnak és a Toro Rossónak négy szerződtetett versenyzője van" - nyilatkozta a milliárdos a német Motorsport Aktuell című lapnak.

A McLarentől távozott klasszisnak a Renault tett ajánlatot, de csak akkor várják, ha legalább három évig marad náluk. Alonso állítólag csak egy évet akar, hogy 2008 végén, jobb lehetőség esetén továbbállhasson, talán a Ferrarihoz.

"Azt hallottam, Alonso egyéves megállapodásról tárgyal. Nálunk ilyen szóba sem jöhet, ez érdekellentét a pilóta és az istálló között, mert mi két évet akarunk, opcióval a harmadikra. Hosszabb távon gondolkozunk" - mondta Mateschitz, hangsúlyozva, csak egy év múlva tervezi egy igazi menő pilóta szerződtetését.

Azt persze nem ejtette ki konkrétan, Alonsót nem akarja a csapatánál látni, és ha szó szerint értelmezzük, amit mondott, nem zárta ki együttműködésüket, csak a Renault-hoz hasonlóan ultimátumot adott.

A külföldi média szerint viszont Mateschitz szavai azt jelentik, Alonsónak nincs esélye a Red Bull-hoz igazolni, így a Renault után egy másik ajtó is beljebb csukódott a számára.

A franciák esélyeit tovább csökkenti, hogy a Kémper II.-ben vádlottak, nem kizárt, a december 6-i FIA-tárgyalás után megbüntetik őket, mint korábban hasonló vétségért a McLarent.

A Renault és a Red Bull utáni harmadik opció Alonsónak elméletileg a Toyota lehetne, de a japánok hozzáértése kérdéses, mivel hat szezon alatt nem sokat fejlődtek. Az exbajnok emiatt őket már kizárta lehetséges csapatai közül.