Taxisnak állt Michael Schumacher

2007.12.12. 10:08
Túl lassan fuvarozta a taxi Michael Schumachert, ezért a hétszeres F1-bajnok maga ült a volán mögé. Odaértek időben, a sofőr 100 euró (26 ezer forint) borravalóval gazdagodott.

Alkalmi taxisnak állt a napokban Michael Schumacher, amikor családjával együtt késésben volt a reptérről. Egy Gehuelz nevű bajorországi faluban álltak meg, hogy felvegyenek egy kiskutyát, de elidőztek, és alig maradt idejük a coburgi terminálhoz érni.

Taxijuk átlagos sebességgel haladt a forgalomban, amikor a hétszeres világbajnok megkérte a sofőrt, cseréljenek helyet, mert különben lemaradnak a gépről.

"Egy pillanat alatt az anyósülésen találtam magam, és Michael Schumacher ült mellettem - nyilatkozta a Münchener Abedzeitungnak Tuncer Yilmaz, az igazi sofőr. - Hihetetlenül előzgettünk, a kanyarokban is száguldottunk, őrületes volt".

A 38 éves klasszissal, aki tavalyi visszavonulása után egy évvel újra versenykocsi volánja mögé ült, hogy a teszteken segítse csapatát, a Ferrarit, természetesen időben elérték úticéljukat.

Schumacher ráadásul gavallér is volt: kifizette a 60 eurós viteldíjat, borravalónak 100 eurót adott.

A pilóta sajtófőnöke, Sabine Kehm a lap érdeklődésére megerősítette, a történet igaz.