A legjobb születésnapi ajándék az MP4-23

2008.01.07. 17:04
Leleplezték hétfőn a McLaren-Mercedes 2008-as Forma-1-es autóját: a kocsi neve MP4-23, főpilótájuk, Lewis Hamilton 23. születésnapja is hétfőre esett, az angol rajtszáma szintén ez lehet.

Bemutatta hétfő délután a stuttgarti Mercedes-múzeumban 2008-as Forma-1-es autóját a Vodafone McLaren-Mercedes istálló. Az MP4-23-as kódjelű gép leleplezésénél a pilóták, Lewis Hamilton és Heikki Kovalainen is segédkeztek.

A kasztni formája külsőre nem sokat változott, az első szárnyat és a légterelőket módosították, az orra íveltebb, mint elődjének. Az újítások belül találhatóak, Martin Whitmarsh igazgató szerint a lényeg, hogy gyorsabb, mint a régi.

Az MP4-23 és Hamilton születésnapja - kattintson!

A kocsi épp Lewis Hamilton 23. születésnapjára készült ez, 23-as a neve, és Ron Dennis csapatfőnök szerint idén a 23-as lesz az angol rajtszáma.

"Az MP4-23-asnál vagányabb szülinapi ajándékot sosem kaptam. Nagyszerűen néz ki, úgy tudom, 14 ezer munkaórát dolgoztak rajta, hogy elkészüljön mára. Csütörtökön próbálhatom ki, Heikkivel azon leszünk, hogy minél gyorsabbá tegyük" - idézte Hamiltont a McLaren honlapja.

A hivatalos FIA-lista szerint a 22-es szám lesz az övé, Dennis viszont hétfőn azt mondta, a 23-ast fogják neki adni.

"Lewis évfordulója van ma, bonyolult a dolog. Ő épp 23, az MP4-23-at mutattuk be, az övé lesz a 23-as rajtszám. De ez mind csak véletlen" - állította a csapatfőnök.

Marketingszempontból persze nem mindegy, hányas virít a tavalyi vb-második autóján, Michael Jordan 23-asát egy másik angol kedvenc, David Beckham is átvette, igaz, ő a korábbi Real Madrid-legenda Alfredo Di Stefano tiszteletére.

A McLaren azért kapott ennyire magas rajtszámokat, mert a kémbotrány miatt kizárták a konstruktőrök bajnokságából, és a mezőny végére sorolták. Dennis szerint a balhé már mögöttük van.

"Csak előre nézünk, egy pillanatig sem gondolunk a múltra. Versenyképes kocsit akarunk csinálni, folyamatosan fejleszteni, ami az első futamra már radikálisan megváltozik."

A vasárnap bemutatott Ferrarinál hasonlóan terveznek, az ő F2008-asuk is más lesz a melbourne-i, március 16-i nyitófutamra.

Ami biztos, a fényezés a tavalyihoz és a hétfőn látotthoz képest sem változik, megmarad a névadó szponzor Vodafone és a McLaren piros-ezüst kombinációja.