Jó éjt, a Forma-1-szezonnak máris vége!

2008.02.14. 21:48
Sötéten látja a Ferrari riválisainak helyzetét Jarno Trulli, a Toyota pilótája: szerinte a vb már az első futam előtt eldőlt, mert az olasz autókat képtelenség megverni.

Eldőlt már a rajt előtt az idei Forma-1-es világbajnokság, mert a Ferrari legyőzhetetlen, állítja a Toyota-versenyző Jarno Trulli.

Az olasz pilóta egy hétig együtt gyakorolt a ferrarisokkal Bahreinben, közelről látta, amint Kimi Raikkönen az F2008-as géppel minden nap csúcsokat futott.

"Nyomasztó nézni, hogy mennek a Ferrarik. Akkor kezdenek fékezni, amikor akarnak, akkor kezdenek kigyorsítani, amikor akarnak, míg nekem óvatosan szabad csak a gázra lépnem" - mondta el tapasztalatait az Autosprint című újságnak Trulli.

Raikkönen a gyakorlás után csak jót tudott mondani új autójáról. Trulli úgy gondolja, saját istállója nem kerülhet dobogóra 2008-ban, a győzelemről meg a Ferrarin kívül mindenki lemondhat.

"Szerintem a Ferrarik minden más kocsinál legalább fél másodperccel gyorsabbak körönként. A McLarennél is. Jó éjt mindenkinek, a bajnokság lefutott, még mielőtt elkezdődött volna."

Múlt héten a grandprix.com hasonlította össze a kocsik teszten mutatott formáját, náluk négytizedes előny jött ki.

A versenykedvelőknek valamennyire reményt adhat, hogy Bahreinben a McLaren nem volt ott, illetve néhány megbízhatósági probléma akadt az F2008-assal.