Michael Schumacher a Moto GP-be tart

2008.02.18. 15:25
A Moto GP-ben térhet vissza Michael Schumacher: a L'Equipe című francia lap állítja, titokban egy Ducatival gyakorol az idei Olasz Nagydíjra.

Visszatérhet a versenypályára Michael Schumacher, de nem a Forma-1-be, hanem a Moto GP-be (a gyorsaságimotoros-vb-re), állítja a francia L'Equipe sportlap.

A hétszeres, 2006-ban visszavonult F1-világbajnok két éve, majd tavaly is kipróbált egy MGP-s Duacatit, remek eredményekkel. Ahhoz képest, hogy korábban ekkora teljesítményű, mintegy 230 lőerős motorral sosem ment, a múlt novemberi, valenciai teszten csak bő négy másodperccel maradt el a legjobbaktól.

Casey Stoner világbajnok motorját használta, és a L'Equipe szerint egy hasonlóval gyakorol azóta is, hogy felkészüljön a júniusi Olasz Nagydíjra. Az újság úgy értesült, helikopterével gyakran látják a franciaországi, bresse-i versenypálya közelében, ahol titokban tréningezik.

Schumacher a Ducati nyergében

A Moto GP szervezői cáfolták a hírt, de jogukban áll Schumachernek szabad kártyát adni a futamra. A csapat kérdése megoldott, a Ducati és a Ferrari szponzorai ugyanazok, vagyis a váltásnak üzleti és reklámakadálya nincs.

Schumachert egyedül önmaga tántoríthatja el: a gazzetta.it is biztos benne, ha nem fut versenyképes időket, nem indul. Elképzelhető, a nagydíj edzésein részt vesz, eredményei alapján utána dönt az indulásról.

A 39 éves bajnok eddig nem reagált a L'Equipe információjára.