Todt kiakadt Schumacherre

2008.03.24. 16:03
A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher elfogadta barátja, Martin Bauer meghívását, és egy Honda Superbike-motort tesztelt a Pannóniaringen a múlt héten. Korábbi főnöke, Jean Todt hevesen kritizálta emiatt. Todt és Schumacher barátok, téli szabadságukat is együtt szokták tölteni, legutóbb Norvégiában voltak.

Ugyan már egyiken sem tartoznak szorosan a Forma-1-es Ferrarihoz, tanácsadóként segíti a csapatot a hétszeres világbajnok Michael Schumacher és az egykori csapatfőnök Jean Todt.

Sok évet töltöttek együtt, nemcsak a német lapok szerint tekinti fogadott fiának Schumachert Todt, ennél is meglepőbb, hogy most elítélte a tesztet, bár lehet, csak aggódik barátjáért.

"Michael saját döntést hozott, azt csinál az életével, amit csak akar. De ezt a döntését egyáltalán nem értem" - mondta Todt a Motorsportnak, miután megtudta, hogy a Pannónia Ringen kipróbált egy ezres Hondát.

"Egyáltalán nem tetszett nekem, hogy egy motor kormányánál láttam őt, mert lehet, hogy szép a motorversenyzés, de nagyon veszélyes" - tette hozzá. "Ha nem lennék Michael környeztében, akkor is azt szeretném, ha kevesebb rizikót vállalna."

A 39 éves Schumacher hivatalosan is szokta tesztelni a Ferrarikat, tavaly még a jelenlegi két versenyzőt is rendszeresen lehagyta, mostanában viszont egyre kevesebbet vezeti az idei modellt.

Arról egyelőre senki sem tud biztosat, akar-e motorversenyen indulni Schumacher, vagy csak szórakozásból tesztelt a múlt héten.