A válság elviszi Raikkönen rekordfizetését

2008.12.18. 13:42
Az F1-pilóták is megérzik a gazdasági gondokat: csökken a sztárgázsi, a finn lehet az első vesztes, izgulhatnak a többiek.

Elérte a gazdasági válság a Forma-1-et, a Honda kiszállt, a csapatok költségcsökkentő csomagról döntöttek, fapadossá válik a sorozat. A versenyzők közül eddig csak a 28 évesen autó nélkül maradt Jenson Buttont éríntette komolyan a helyzet, de a Ferrari-főnök állítja, jönnek a többiek is: csökkentik a fizetésüket.

”A következő hónapokban a pilóták kerülnek sorra, nem hiszem, hogy továbbra is képesek lesznek a nagycsapatok annyi pénzt kifizetni, amennyit egyesek kapnak. Újratárgyalhatják a megállapodásokat” – nyilatkozta Stefano Domenicali az Autosprint magazinnak.

A kérdés nem véletlenül merült fel nála, övék a Forma-1 egyik legjobban kereső pilótája, az évente 20 millió eurónál is többet kasszírozó Kimi Raikkönen, akivel szeptemberben hosszabbítottak 2010 végéig.

raikkonen

Arra a kérdésre, hogy a finn bérét csökkenthetik-e, Domenicali a következőt válaszolta: ”Minden módosítható az életben, a kérdés, hogy akarják-e a felek. Tudjuk, mi van a szerződésében, biztos vagyok benne, hamarosan az összes csapat és az összes pilóta tárgyalni fog erről.”

Raikkönen helyzetét gyengíti, hogy bár tavaly világbajnok lett, idei teljesítménye jócskán elmaradt ettől, épphogy meg tudta szerezni a harmadik helyet az összesítésben.

Problémái lesznek Fernando Alonsónak is a gazdaságilag nem túl stabil Renault-nál, és a világbajnok Lewis Hamilton sorsa is hasonlóan alakulhat, mert mindketten Raikkönenéhez közeli bért kapnak.