Jaj, istenem, ez tiszta életveszély!

2009.01.15. 07:55
Finn tévések mentek Olaszországba, hogy kipróbáljanak egy Ferrarit, amiben Kimi Raikkönen autóztatja meg őket. Mozgalmasra sikerült a műsor.

Elutazott Olaszországba, a Ferrari fioranói pályájára egy finn forgatócsoport, hogy együtt autózzon Kimi Raikkönennel, és interjút készítsen a tavalyelőtti Forma-1-es világbajnokkal.

Mindkettő remekül sikerült, majdnem kilencperces riport került adásba, aminek verbális és vizuális része is remek pillanatokat tartogat a nézők számára.

A pálya melletti beszélgetésből kiderül, Raikkönen első autója egy Lada volt, amit nagyon szeretett, mert ”meleg volt benne, és nehezen esett szét”.

Az örömautózáshoz használt Ferrari 430-asról túl sok véleménye nincs, a ”gyár egyik legjobb terméke”, de neki annyira nem nagy élvezet beleülni.

A beszélgetést előbb Luca Di Montezemolo Ferrari-elnök helikoptere zavarja meg leszállásával – ”jön a főnök” –, majd egy csapattag közelít a pilótához és az újságíróhoz. Raikkönen egy klasszikus fuck off-fal (menj a picsába) hajtja el, persze mosolyogva, hogy folytatódhasson az interjú, majd kezdődhessen a kocsikázás.

A pálya nedves, a versenyző elemében van, ez leginkább a keresztet vető, fura pofákat vágó és gyakorta "ho-ho" hangokat hallató utasán látszik. A klasszis akkor lendül bele igazán, amikor kikapcsolja a kipörgésgátlót és minden elektronikus kütyüt, hogy aztán megpördítse, minden kanyarban kedvére faroltassa a gépet.

Valószínűleg Cristiano Ronaldo is valami hasonó – biztosan finomabb – trükkel próbálkozott a múlt héten, amikor saját Ferrariját tropára törte, ám a finn is majdnem elszáll: az egyik gyors jobbkanyarban lesodródnak, de a bukótér aszfaltján megfogja az autót. Ő persze csak nevet a kis malőrön, a riporter arcán kevesebb az öröm, elhangzik tőle, ”jaj, istenem”.

Raikkönen annyira belejön, hogy megbolondítja a sebességváltót, ami hatosba teszi magát. Egy ideig csak berreg a gép, ő meg mosolyog: "lehet, hogy tönkretettük”. (Így, többes számban.)

Az elektronika hamar magára talál, a próba jól végződik, bár az extázis közben elárulja magát az anyósülésen tartózkodó: ”a szarba, ez tiszta életveszély”.

A finn tévében az év első napjaiban került adásba a felvétel, aki lemaradt, itt megnézheti.