Egyszerre jött a Williams és a Renault

2009.01.19. 15:31 Módosítva: 2009.01.19. 15:47
Hétfőn ugyanott, ugyanakkor mutatta be új Forma-1-es gépét a két csapat. Mindkettő új formát és színt kapott.

Egymás mellett, egy időben mutatta be új Forma-1-es autóját hétfőn a Williams és a Renault a portugáliai Portimaóban.

Reggel előbb az angolok autóját, az FW31-est gurították ki a garázsból a fotósok elé, néhány perc múlva jött az R29-es, amiről Fernando Alonso és Nelsinho Piquet rántotta le a ponyvát.

A Williams mellett csak a tesztelő Nico Hulkenberg pózolt, de nem is a pilóta volt a lényeg, hanem az autó: a színe átmenetileg sötétkék, a kasztni teljesen új, kivétel a hátsó szárny, amit a múlt év végén már láthattunk az átmeneti kocsin.

A gép orra széles, oldaldobozai szinte szögletesek, szemben az eddig bemutatott Ferrariéval és Toyotáéval, de a McLarennél is jóval kockább.

Nézze meg képeinket!

A legnagyobb eltérés viszont a karosszéria alatt van, a Williams ugyanis a többiekkel ellentétben nem elektromos, azaz akkumulátoros, hanem mechanikus, vagyis lendkerekes KERS-t, kinetikus energiatároló rendszert fejlesztett. A Mclarenről pontosan nem tudni, milyenje van – még az is lehet, hogy mindkettő – de a Williamsé mindenképp praktikusabb, mert nem környezetszennyező.

A Renault vonalvezetése jóval egyedibb, kerekebb, az eleje viszont szintén széles, lapos, de sokkal vastagabb, mint a többieké.

Változott a fényezés is, dominál az istálló régi, klasszikus színe, a citromsárga.

A Williams-Toyotát Hülkenberg, a Renault-t Piquet vitte pályára már hétfőn, a teszt az algarvei pályán csütörtökig folytatódik.