Az ING jövőre kiszáll a Forma-1-ből

2009.02.16. 16:42 Módosítva: 2009.02.16. 16:44

Az idei költségcsökkentés után az év végén kiszáll a Forma-1-es világbajnokságból a holland illetőségű ING cég, amely a Renault istálló fő-, illetve többek között a Magyar Nagydíj névadó szponzora. A vállalat január végén bejelentette, hogy a gazdasági válság hatására egymilliárd eurós veszteséggel zárta a tavalyi esztendőt, ezért 40 százalékkal csökkenti Forma-1-es befektetéseinek összegét 2009-re, valamint felülvizsgálja a további szerepvállalását. Az ING a Magyar mellett az évadnyitó Ausztrál, továbbá a Belga és a Török Nagydíj főszponzora is.

"Megértjük az ING döntését, mivel a jelenlegi gazdasági helyzetben megszorításokra van szükség, így a mi sportágunkban is. A Forma-1-es csapatokat tömörítő szervezettel (FOTA) már korábban arra a megállapodásra jutottunk, hogy tovább kell csökkenteni a költségeket" - nyilatkozta Flavio Briatore, a Renault csapatfőnöke.

Frank Tamás, a Hungaroring Zrt. alelnöke még január végén úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy a Forma-1 jogtulajdonosának van szerződése az ING-vel, így a céggel kapcsolatos költségcsökkentések nem érintik a Magyar Nagydíjat. (MTI)