A Mercedes mentheti meg a Hondát

2009.02.26. 13:04 Módosítva: 2015.05.21. 00:55
Az eddigi csapatvezetők veszik meg a japán istállót, és 2009-ben Mercedes-motorokkal indítják a Forma-1-ben, ha igaz az angol média értesülése.

Hamarosan megvásárolják a Forma-1-től tavaly visszalépett Hondát, az istálló tesztelni kezd, és indul a 2009-es F1-es világbajnokságon, értesült a BBC.

A gazdasági válság miatt tavaly novemberben kilépett japán istállót jelképes 1 euróért árulják, de eddig komoly vevő nem jelentkezett. A brit közszolgálati média úgy tudja, az eddigi igazgató, Nick Fry és a csapatfőnök Ross Brawn együtt szerzik meg a csapatot.

”Úgy készülünk, hogy megyünk az első futamra, a szerződések készen vannak, minden az ügyvédeknél, aláírás következik” – nyilatkozta a BBC-nek névtelenül egy Honda-vezető. Állítja, Brawn azt mondta a dolgozóknak, ”minden jól alakul és mennek a dolgok”, csak a motorszállítói megállapodás hiányzik, ami nélkül nem léphetnek előre.

A BBC szerint az istálló Mercedes-erőművekkel fut majd, hamarosan Silverstone-ba mennek kipróbálni a kész 2009-es kasztnit, majd Jerezbe utaznak az ellenfelekkel közös gyakorlásra.

”Ha ott leszünk Spanyolországban, azt jelenti, megszereztük a motorokat” – tudta meg a BBC.

Az egyik pilóta biztos, Jenson Button, társa Rubens Barrichello vagy Bruno Senna lesz.

Arról, hogy mire változik a csapat neve, még nem tudni, annyi biztos, hogy nagyon le vannak maradva a többiektől, akik már 10 napot teszteltek az új autójukkal.

Az első futamig egy hónap van hátra, az idény március 29-én, Ausztráliában indul.