Életjelet adott a McLaren új kocsija

2009.03.19. 10:15 Módosítva: 2015.05.20. 05:52
Heikki Kovalainen a legjobb időt futotta szerdán a jerezi teszten. Eredménye kifejezetten biztató, négy tizeddel maradt el a brawnos Jenson Button rekordjától.

Éledezni látszik a McLaren-Mercedes, ami csak a középmezőnyben, annak is a végén szenvedett a holtszezon gyakorlásain. Lewis Hamiltont laposra verte a Brawn és a Renault kocsija hétfőn meg kedden, de szerdán társa, Heikki Kovalainen jócskán felgyorsult az MP4-24-es géppel.

000T TRDV482555

A finn a legjobb időt futotta, ami nem volt nehéz, mert csak a williamses Kazuki Nakadzsima körözött vele, de időeredménye kifejezetten bíztató: négy tizeddel maradt el a brawnos Jenson Button rekordjától.

Az 1:18.202 a harmadik legjobb forduló, amit a télen az andalúz pályán mértek, kellett hozzá, hogy a kocsit átépítsék. A hátulján jól látható módosítások vannak, új a leszorító erőt nagyon meghatározó diffúzor a kocsi alján, más a kipufogórendszer is. De a legfontosabb az lehet, hogy valószínűleg kivették belőle a KERS-t, így sokkal jobb lett a súlyelosztása. Korábban a csapatvezetők nem is tagadták, az MP4-24-es modell lassú.

Csütörtök késő délutánig még ismerkedhet a javításokkal Kovalainen, de akkor hivatalosan is befejeződik a tesztszezon. A következő pályára lépés Melbourne-ben, az idénynyitó nagydíj pénteki edzésein lesz.

IdeIrdAKérdést