Button nyer, szexel és szórja a poénokat

2009.04.06. 08:13 Módosítva: 2009.04.06. 09:27
Szinte új ember lett Jenson Button a Brawn GP versenyképes autójával: kettőből kettőt nyert, a sajtótájékoztatón viccel, főleg, ha előtte barátnőjével tölt negyedórát.

Majdnem 10 év szenvedés után Jenson Button idén jó kocsit kapott, megnyerte a szezonnyitó ausztrál és a vasárnapi maláj futamot, maximális pontszámmal vezeti a vb-t.

Mindig is tudták róla, született tehetség, ezért szerződtette már 20 évesen a Williams, ám utána a Benettonnál, a Renault-nál, többnyire a BAR-nál is, a Hondánál meg végképp szerencsétlen volt.

A Brawn GP létrejöttével tért vissza a köztudatba, főnöke, Ross Brawn szerint újjászületett: ”Egyszerűen szórakozva vezet ilyen jól. Olyan simán megy, hogy az hihetetlen. Használható kocsit kapott, és ez látszik is”.

Button önbizalma visszatért, mutatja ezt az is, ahogy az újságírókkal beszél, és a pályán kívül viselkedik.

Melbourne-ben 10 percet vártak rá a hivatalos sajtótájékoztató után, a The Sun szerint lenyomott egy gyors menetet barátnőjével, a japán Jessica Micsibatával. A szobából kilépve annyit mondott a várakozó médiának: ”Hú, srácok, kicsit forró lett itt a hangulat, bocsánat.”

button

Malajziában is elemében volt, főleg miután szombaton megszerezte az első rajthelyet. Azt kérdezték tőle, nem érzi-e úgy, a világbajnok Lewis Hamilton helyett már ő a brit rajongók kedvence. Válasza: ”Hát nem imádnivaló kérdés ez?”

Egy másik kolléga a Button mellől rajtoló Jarno Trullitól azt tudakolta, ő és harmadik csapattársa, Timo Glock hogyan használják ki, hogy a két Toyota könnyen támadhatja az angolt a startnál. Mire Button közbevágott: ”Jarno, az úr azt akarja tudni, kilöksz-e engem az első kanyarban.”

Később azt kérték tőle, hasonlítsa össze tavalyi Hondáját az idei Brawn-Mercedesével. ”Azt hiszem, ez a kocsi hátramenetben is gyorsabb, mint a tavalyi gépem padlógázzal előre” – utalt utóbbi két pocsék gépére és évére.

Miután megnyerte a félbeszakított Maláj GP-t, azt mondta: ”Őrült futam volt. Már kettőt nyertem, de még mindig nem láttam rendesen a kockás zászlót, a biztonsági kocsi állandóan bezavar.”

Ausztráliában egy baleset, Sepangban a monszuneső tartotta föl, vasárnap le sem intették, piros zászlóval ért véget a futam.

A magas labdát az újabb kérdésnél is lecsapta. "Jenson, a győzelem kezd a szokásává válni, ugye?" - kapta a sajtótájékoztatón.

"Arra gondol, hogy mindig a biztonsági kocsi mögött fejezem be a versenyt?"

Jenson Button vasárnap előtt nedves pályán nem vezette a Brawn GP autóját, élesben kellett tesztelnie. Meg akarták tudni tőle, mit gondolt a lehetséges újraindításról, milyen volt az aszfalt, lehetette-e volna versenyezni rajta.

Button: "Amikor a biztonsági autó rád ver 20 másodpercet egy körben, akkor tudod, túl sok a víz egy F1-autónak".