Massa: A Ferrari visszafejlődött 2 hét alatt

2009.04.18. 18:06
A világbajnok csapat két futam után nulla ponttal áll, eddig Kínában is gyengén megy. Átszervezték az istálló vezetését, de újra rosszul döntöttek, amikor kihagyták a KERS-t a hétvégi futamra. Kimi Raikkönen kicsit odaszólt miatta, a brazil folyamatosan panaszkodik.

Csak a 8. és a 13. helyről kezdheti a Kínai Nagydíjat a Ferrari, a lassabb Felipe Massa Malajzia után ismét nem jutott be az időmérő utolsó harmadába.

A brazil elmondta, hiányzik neki a KERS, amit csapata szándékosan nem vitt magával. Arra számítottak, jobb lesz nélküle a kocsi egyensúlya, de nem ez történt.

"Nekem sokat jelentett volna a KERS, főleg az időmérőn. Úgy fél másodpercet veszítek nélküle. A rajtnál is jól jött volna, de sajnos nincs. Visszaléptünk, remélem, Bahreinben újra használhatjuk, és versenyképesebbek leszünk" - panaszkodott Massa.

A tavalyi vb-2. nem is optimista: "Talán két, három, négy, öt futam múlva látszik majd a fejlődés. A vb megnyerése egyre komplikáltabb feladat nekünk".

Kimi Raikkönen jobban ment, a mezőny egyik legjobban megtankolt kocsijával a 8. helyre kvalifikált.

"Nem vagyunk elég gyorsak. A kocsi jól vezethető, de egy másodperccel lassabb az elsőknél" - idézte az exvilágbajnokot a gazzetta.it. Ő a KERS-t kevésbé hiányolja, de megjegyezte, nem volt jó ötlet teljesen kiiktatni: "Nem tudom, hol lennénk a KERS-szel, néhol előny, néhol hátrány, de az egyik kocsiba azért elhozhattuk volna, hogy jobban megértsük a működését".

kimi

A Ferrari két futam után nulla ponttal áll, a Maláj GP után átszervezték az istálló vezetését. Massa szerint így kevésbé bürökratikus a testület, de az eredményeken ez eddig nem látszik.

További hátrányt jelent, hogy a héten végleg szabályosnak nyilvánították az alternatív diffúzort, és míg a McLaren meg a Renault azonnal tudott hasonlót gyártani, a franciáknál háromszor nagyobb költségvetésű Ferrari nem.

A Kínai Nagydíj magyar idő szerint vasárnap reggel kilenc órakor rajtol.