A Ferrari 3 hét múlva feladhatja a szezont

2009.04.20. 11:53
A Kínai KO után a csapatfőnök bejelentette: a május 10-i Spanyol Nagydíjra készülnek el az új diffúzorral, de ha azzal sem javul az F60-as kocsi, 2010-re kezdenek készülni.

”Kiadtunk magunkból mindent, de a kocsi egyszerűen lassú. Nehéz helyzetben vagyunk” – ismerte el vasárnap a La Gazzetta dello Sportnak, a Kínai Nagydíjon Kimi Raikkönen, miután csapata, a Ferrari sorozatban harmadszor maradt pont nélkül.

Idén mindenhol nullázott az istálló, Felipe Massa műszaki hiba miatt kiesett, Raikkönen 12. lett. 1981 óta nem indultak ilyen rosszul az olaszok, a csapatfőnök Stefano Domenicali elismerte, ha nem javulnak hamarosan, feladják a 2009-es szezont, és elkezdenek készülni 2010-re.

”A spanyol futam után felmérjük, hol tartunk, addig biztosan kiderül a helyzetünk” – idézte a szakembert az autosport.com.

A világbajnok a hétvégi, bahreini verseny után, május elején, az első európai futamon veti be először új diffúzorát, ami már a Brawn GP és két társa hatásosabb fenéklemezéhez fog hasonlítani. Javulást várnak tőle, de a teljes feltámadásban nem bíznak.

ferrari

”Sokkal komplikáltabb a dolog, az új alkatrész javít a gépen, de butaság lenne azt gondolni, ez az egyetlen probléma. Nézzük csak meg a Red Bullt” – utalt Domenical a vasárnap győztes istállóra, ami az egyszerűbb diffúzorral győzött.

Az F60-as modell Bahreinben az eddigiekhez képest változatlanul indul, csak visszateszik a Kínára kiszerelt KERS-rendszert. Barcelonában jön az átépített gép, ha nem lesz sikeres, a Ferrari feladja a 2009-es vb-t.