Briatore: Rossz kocsikkal nyertünk Kínában

2009.04.21. 15:18
A Renault-főnök összezavarodhatott a Kínai Nagydíjon, mert rosszul emlékszik rá, mi történt a szombati időmérőn. A Red Bull sikerének örül, mert az ő motorjaikkal győztek, és bízik saját csapata feltámadásában is.

Kiborult pénteken Flavio Briatore csapata, a Renault idei sikertelenségén, de hétfőre jó kedve lett: bár Kínában nem szereztek pontot, szombaton új fenéklemezt szereltek az autóra, amivel Fernando Alonso felgyorsult.

A versenyt a Red Bull Renault-motoros gépei nyerték, vagyis a gyár sikeresen szerepelt.

”Kettős győzelem, csak a rossz kocsijainkkal. Nem, igazából örülök a Red Bullnak és örülök a motornak” – viccelődött az olasz.

Alonso az időmérőn pénteki 19. helye után második lett, Briatore állítja, csak a balszerencse fosztotta meg a biztos pontszerzéstől.

”Mi a Renault-nál nagyon pechesek voltunk, a biztonsági autó tönkretette Fernando futamát, aztán megpördült (a spanyol). Ha minden jól alakult volna, ötödiknek ér be. Látni akarom, mit tudunk normális időben” – utalt rá, hogy nekik épp a legrosszabbkor jött a fokozódó eső miatti megszakítás.

A kétszeres világbajnok valóban jól ment az időmérőn, az első sorba került, Briatore úgy emlékszik, ”Fernando második volt szombaton, ugyanannyi üzemanyaggal, mint Button”.

000 DV307055

Memóriája csal, mert konkrétan nyilvánosságra hozta az FIA az edzés után, hogy Alonso kocsijának tömege 637 kilogramm volt, a legkönnyebb az egész mezőnyben, míg Buttoné 659. Számítások szerint az angol úgy 8 körrel tovább maradhatott volna a pályán, ha a futam nem biztonsági autós felvezetéssel kezdődik, ami igen jelentős különbség.

Ennek ellenére a legfontosabb következtetést így foglalta össze: ”Gyorsabbak voltunk a McLarennél, a Ferrarinál és a BMW-nél. Még nem ugrálok örömömben, de az autó javul”.

A legálisnak minősített diffúzora miatt sokat szapult Brawnnak most csak finoman szólt be. ”Gratulálok a Red Bullnak, fantasztikus a gépük, és még szabályos is” – idézte az autosport.com.