Brawn: Magyarországon gondunk lehet

2009.04.28. 12:42
A Forma-1-et vezető kocsin bemutatása óta nem változtatott semmit az istálló, de az első európai versenyre fog. Mégsem ez, hanem versenyzői formája teheti világbajnokká a gépet, állítja a csapatfőnök Ross Brawn.
Ross Brawn
Ross Brawn

”Ami eddig történt, jobb, mint vártam, tényleg hihetetlen” – értékelte Ross Brawn csapata, a Brawn GP első négy futamon mutatott formáját. Istállója háromszor győzött, Jenson Button triplázásával vezeti a pilóták pontversenyét, ahol márkatársa, Rubens Barrichello a második.

A szezon előtt egy hónappal még nem is léteztek, a Honda kivonulása után Brawn egy ügyes húzással szinte pillanatok alatt épített föl mindent. Vasárnap Bahreinben is győztek, fölényesen, igaz, az időmérőn már problémáik voltak. ”Szombaton annyira meleg volt, hogy csak egy gyors kört tudtunk menni, aztán hűteni kellett a kocsit. A futamra megoldódott, hosszú távon nem lett probléma, de idén van még egy-két verseny, például Magyarország és Abu-Dzabi, ahol megint gond lehet. Tennünk kell valamit, mert ha a motor túl meleg, lóerőt veszítünk” – nyilatkozta az autosport.com-nak Brawn.

A 38 fok túl soknak bizonyult, de a versenyre hűlt egy kicsit a levegő, így Button utolérhetetlen lett. Az angol szerint már nem az övék a leggyorsabb autó.

”Nagyon szoros, két három kocsi nagyjából egyforma, Bahreinben a taktikánkkal nyertünk” – mondta Brawn.

Nem lenne meglepetés, ha a Red Bull már tényleg jobb lenne náluk, mert az elmúlt két hónapban nem nyúltak a BGP001-es modellhez. ”Semmit nem változtattunk a kocsin, mióta bemutattuk Barcelonában. Ideje fejlesztenünk, van is egy-két újdonságunk Spanyolországra és későbbre. Optimista vagyok.”

A világbajnokság favoritja az évad negyedénél Jenson Button, Brawnt megkérdezték, számít-e az óriási sikerre. ”Hiszek a vb-győzelemben, de nem így gondolkozom. Futamokat akarunk nyerni, amihez nagyszerű pilótakettősünk van. Kiderült, mire vagyunk képesek, mostantól csak a pilótáinkon múlik.”