Magyar szponzora lesz az F1-es Williamsnek

2009.05.07. 20:42 Módosítva: 2009.05.07. 20:47
A három éve létező Hell energiaital népszerű Európában, a Forma-1-es Williams csapat még inkább népszerűbbé teheti. A támogatás összegét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Először kötött hosszú távú szponzori szerződést Forma-1-es csapattal magyar cég. A HELL energiaital-gyártó vállalat három évig a Williams támogatója lesz.

A száz százalékig magyar tulajdonban lévő cég tájékoztatása szerint már meg is kötötték a szerződést a mezőny egyik legrégebbi istállójával annak angliai főhadiszállásán, Grove-ban.

A megállapodás a hétvégi Spanyol Nagydíjon lép életbe, a HELL lesz a pilóták és a csapat hivatalos itala, a márka logója felkerül a Williams autóinak hátsó szárnyára, illetve a sportág történetében példa nélküli megoldásként az üzemanyagtöltő csapattag a márka ördögös-tüzes anorákját viseli majd a viadalokon.

"A Forma-1 különleges világa olyan többletértéket biztosít, ami nagyban támogatja fő célunkat, hogy a nemzetközi energiaital piac második legnagyobb szereplőjévé váljunk" - hangsúlyozta a szerződéssel kapcsolatban Tomas Grosch, a HELL nemzetközi stratégiai igazgatója.

A HELL energiaital 2006-ban született Magyarországon, ma már 16 országban kapható. Az energiaital mellett csokoládé gyártásával és forgalmazásával foglalkozó vállalatcsoport 2008-as forgalma meghaladta a 15 milliárd forintot.

Összeültek a csapatvezetők

Az angol Daily Telegraph napilap értesülései szerint a jelenlegi mezőnyt alkotó tíz csapat vezetői csütörtökön, a londoni Heathrow repülőtéren tartottak rögtönzött megbeszélést, ahol megfogalmazták közös céljaikat, valamint azt, hogy további egyeztetéseket kezdeményeznek a nemzetközi szövetséggel.
"Mindannyian a költségek csökkentésére törekedünk, ugyanakkor szeretnénk megtartani a fejlesztési lehetőségeinket" - nyilatkozta Ross Brawn, a BrawnGP csapatfőnöke az olasz Gazzetta dello Sport napilapnak. A FOTA a jövő héten szeretne tárgyalni a FIA-val a megfogalmazott javaslatokról.