Hamilton a mama főztjéért megy haza

2009.06.18. 11:49
Semmi nem sikerül idén a világbajnoknak, a hétvégi Brit Nagydíjon sem esélyes, bár hazai pályán versenyezhet. Csak drukkerei vigasztalják, és a házikoszt.

Tizenegyedik mindössze 9 ponttal a világbajnok Lewis Hamilton idén a Forma-1-ben, állítja, otthon, a Brit Nagydíjon sem lesz semmi esélye.

hamilton

”Nehéz hétvégére számítok. Silverstone az egyik leggyorsabb pálya gyors kanyarokkal, már kiderült, hogy a kocsink ezeket nem szereti. Az is biztos, hogy itt lehet a legkevésbé kihasználni a KERS előnyeit, mert alig van kemény fékezés. A pálya feléig nem is fékezünk, nincsenek lassú pontok, amit hosszú egyenes követ” – írta saját honlapján.

Tavalyi vb-címe után semmi nem sikerül neki, az év eleji hazugságbalhén már túl van, de Monacóban, ahol a McLaren tűrhetően ment, elszalasztotta idei legnagyobb esélyét, amikor az időmérőn a gumifalnak sodródott.

Egy éve izgalmas, esős futamon győzött Silverstone-ban, erre most egy másik angolnak, Jenson Buttonnak lehet sansza. Hamilton korábban elmondta, ha nem győzhet, társának drukkol.

”Kemény lesz, de várom, hogy a hazámban versenyezzek, a szurkolóim előtt. Elvezni fogom, na és legalább ott lesz Linda házikosztja” – vigasztalta magát Hamilton mostohaanyja főztjével.