Ha Magyarországon nem javulunk, baj van

2009.07.15. 13:50
Szenvedett az utóbbi két futamon Jenson Button és a Brawn GP, közelít a Red Bull. Az angol autójának meleg kell, bízik benne, a Hungaroringen az lesz, és felgyorsulnak. Ha mégsem, nagy lehet a gond.

Az első hét futamból hatot megnyert, de az utóbbi kettőn csak hatodik, illetve ötödik lett Jenson Button: pontelőnye fogy, még 21-gyel vezet, de a Red Bull közelít. A Brawn GP-nek javulnia kell, ha lépést szeretne tartani a riválissal, különben szorossá teszi a már lefutottnak gondolt világbajnokságot.

”Kiabálhatnék a csapattal, hogy ezt meg ezt kell javítani, de úgyis tudják, mi a dolguk. Nyugodtnak kell maradnunk, száz százalékig kihasználni az új alkatrészeket. Minden részletnek tökéletesnek kell lennie, hogy versenyképesek legyünk, Magyarországon erősödni fogunk” – idézte Buttont az autosport.com.

button450

A Brawn melegben az igazi, Silverstone-ban és a nürburgringi borult, hűvös időben gyengélkedett. Nem melegednek fel rajta a gumik, kisebb a tapadás, a kanyarokban lassabb a gép. Magyarországon a jövő hétre kánikula az előrejelzés, az angol bízik benne, nem tévednek a meteorológusok.

”Általában meleg van ott, reméljük, gyorsulunk, mert ha nem, akkor tényleg baj van. Bízom a jó időben, forróság kell nekünk.”