Jó poén volt, senki nem sérült meg

2009.08.03. 14:44
Tizenötödik helyen állt Kimi Raikkönen, amikor nagyot borult és feladta élete első rali-vb-futamát Finnországban. Hamarosan újra dob.

Borult és kiesett a hétvégi Finn Ralin, első vb-futamán Kimi Raikkönen. A Ferrari Forma-1-es pilótája gyors balkanyarban szállt el, vállalta hibáját.

”Ismertem ezt a helyet, de túl szélesen fordultam, számítottam rá, hogy lecsúszunk. Sziklás volt az út széle, nekimentünk, átbillent a kocsi” – idézte Raikkönent a wrc.com.

Összetett-15. volt a baleset pillanatában, az S2000-es kategóriában negyedik, ráadásul úgy, hogy szombaton egész nap gond volt Fiatjával.

Mostani kiesésével sokat nem foglalkozott: ”Motorgondjaink akadtak, azt hittem, emiatt nem érünk célba, de így is jól szórakoztunk és senki nem sérült meg. Megtörténik az ilyesmi”.

A 2007-es F1-bajnok múlt héten elismerte, jövője a ralizás lehet, a Ferraritól legkésőbb egy év múlva távozni fog.

A váltás lehetőségét megerősítette navigátora, Kaj Lindström, aki Finnországban elárulta, idén további versenyeken indulhatnak. Nem árulta el, hol vagy mikor, legvalószínűbb, hogy Raikkönen a szezonzáró Wales-ralin ül legközelebb a Fiatba.