Michael Schumacher is csak ember

2009.08.12. 16:28 Módosítva: 2009.08.12. 16:28
Michael Schumacher bevallotta, olyan fájdalmai voltak a tesztelések során, amelyekkel nem tudott volna eredményes lenni. A nemzetközi sajtó sajnálja az elmaradt visszatérést, de a spanyol As úgy véli, a német versenyző átverte rajongóit.

Michael Schumacher szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, az első tesztelés után óriási fájdalmai voltak, hiába pihent egy napot – amikor meglátogatta Budapesten Felipe Massát –, azt követően is úgy érezte, csak gyógyszerrel tudna versenyezni. Ugyanakkor nem zárta ki, hogy ott lesz a következő futamon Valenciában. 

A hétszeres Forma-1-es világbajnok kedden jelentette be, hogy korábbi nyaksérülése miatt nem tudja helyettesíteni a Ferrarinál a mogyoródi időmérőn fejsérülést szenvedett Felipe Massát. A szerda délutáni sajtótájékoztatón a már eddig elmondottak mellett kikerülte a kényesebb kérdéseket.

Így nem adott pontos választ arra, hogy Valencia után vagy jövőre rajthoz áll-e, egyelőre nem foglalkozik ezzel, de orvosilag nem kizárt, hogy sportoljon. Szintén nem adott határozott választ arra a kérdésre, hogy bármikor is visszatér-e a Forma-1-be.

sch250

A nemzetközi sajtó szomorúan, de megértően tálalta Schumacher bejelentését. Az olasz La Gazzetta dello Sport Schumi – azért köszönjük! címmel jelent meg, kiemelve, hogy a német pilótának volt bátorsága feladni, nem akarta kihívni maga ellen a sorsot. Kiemelik, hogy az eset egyetlen örömteli eseménye, hogy helyette olasz ül a Ferrariba Valenciában.

A többi lap is szomorú, a Corriere della Sera szerint a visszalépés volt a végső bizonyíték arra, hogy Schumacher is csak ember. A La Repubblica úgy véli, a német visszalépésével a Ferrari elszalasztotta az utolsó esélyt egy felejthető évben.

Az angol The Times szerint a felesége aggodalma és az őt nyolc éve kísérő orvos tanácsa véget vetett az álomnak, a The Sun szerint a februári sérülés K. O.-t jelentett a visszatérésnek. A The Independent is csalódott, a német újboli színre lépése a legnagyobb esemény lett volna Niki Lauda visszatérése óta, írja a lap.

A spanyol újságok közül az El Mundo sajnálja, hogy Valencia nem láthatja a császárt, de a többi lap szerint kicsit elsietett volt a bejelentés, és ezzel becsapta a rajongóit. Az As azt állítja, a közönséget az orránál fogva vezették, Schumachernek előbb kellett volna elvégeznie az egészségügyi tesztet, és csak utána bejelenteni a visszatérést.