Harmadik Ferrarit akarok Schumachernek!

2009.08.12. 15:25
A Ferrari elnöke nem akar újoncokat, felosztaná a visszalépő csapatok rajthelyeit a csapatok között, harmadik autójába bajnokot akar. Michael Schumachernek 2010-re csak meggyógyul a nyaka.

Ferrariba ültetné jövőre a Hungaroringen megsérült Massa helyettesítését elvállaló, majd makacs nyaksérülése miatt visszalépő Michael Schumachert az F1-istálló elnöke. Luca di Montezemolo három versenygépet indítana 2010-ben, elképzelése szerint a visszalépő csapatok helyét nem újoncokkal, hanem a Forma-1 nagy istállóival kell feltölteni.

"Egyértelmű, miért őt favorizáljuk a fiatalokkal szemben: 40 éves, de földöntúli képességei vannak. Edzésbe állt, négy kilót fogyott, versenysúlyánál van, lelkes, mint egy gyerek. Bajnokot akarunk az autóba, akkor is, ha túl idős; fiatal, de középszerű pilóta nem kell."

TRPar2712131

Szabad kezet adna a hétszeres világbajnok németnek, annyi versenyen indulhatna, amennyit vállal, mondta Montezemolo a La Stampának.

"A BMW visszalépett, küzdünk azért, hogy jövőre minden istálló három autót indíthasson, jobb lenne három McLaren vagy három Renault, mint három ismeretlen."

Schumacher visszalépésével a Ferrari tesztpilótája, Luca Badoer helyettesíti Massát a valenciai Eúrópa Nagydíjon augusztus 23-án, a német mindenben támogatja.

"Percekkel azután, hogy a csapat közölte velem a döntést, felhívott és azt mondta, mellettem áll, mindenben segít" – nyilatkozta a 38 éves olasz a Ferrari hivatalos internetes oldalának.

"Barátként és szurkolóként is nagyon sajnálom, hogy nem ülhet be az autóba, mert tudom, mennyire készült a visszatérésre. Ezzel együtt nagyon boldog vagyok, hogy megkapom a lehetőséget, mert gyermekkorom óta arról álmodtam, hogy egyszer majd Ferrarit vezethetek" – mondta Badoer, aki az idén bevezetett teszttilalom miatt még nem vezethette az istálló 2009-es modelljét.

Badoer először 1993-ban indult Forma-1-es versenyen, azóta 49 futamon állt rajthoz, pontot még nem szerzett. A Ferrari 1998-ban szerződtette tesztpilótának.

Félárbocon a zászlók Schumacher szülővárosában

Két hét örömmámor után csalódottak Michael Schumacher németországi rajongói a nagy visszatérés elmaradása miatt. A Köln melletti Kerpenben félárbocon lengenek a Ferrari-zászlók, a szervezők ráadásul nem veszik vissza a valenciai versenyre vásárolt jegyeket.