Massa az októberi Brazil GP-n térne vissza

2009.08.18. 09:33
Szűk három hónappal balesete után újra a Forma-1-ben indulna a ferraris, akinek a sorozat orvosai adhatják meg a rajtengedélyt. Massa gokartozással gyakorolna, majd jöhet a kötelező F1-kivizsgálás.

Alig egy hónappal hungaroringi koponyatörése után már a visszatéréséről beszél Felipe Massa, az október 18-ai Brazil Nagydíjat tűzte ki.

A ferraris a mogyoródi időmérőn sérült meg életveszélyesen, amikor a Rubens Barrichello autójából kirepülő rugó eltalálta a fejét. Életét a magyar orvosok mentették meg, lábadozása a budapesti honvédkórházban gyorsult fel annyira, hogy otthon, Sao Paulóban másfél héttel a baleset után végleg hazaengedték.

Azóta még jobban van, de eddig senki nem nyilatkozott róla, mikor versenyezhet újra. A brazil Globo tévének beszélt terveiről, kiemelte, az utolsó szó nem az övé.

”Alig várom, hogy újra versenyezhessek, remélem, a Brazil GP-n ott lehetek. Nem én döntök, hanem az orvosok, meg kell mutatnom nekik, készen állok” – nyilatkozta.

massaok

Felépülése eddig is hihetetlen, a szűk három hónapos felgyógyulás óriási teljesítmény lenne.

”Azt hiszem, gokartozással kezdek, aztán elmegyek a kivizsgálásra” – mondta a 28 éves vb-második, akinek a Forma-1 orvosai adhatják meg a rajtengedélyt az FIA kötelező tesztjeinek sikeres elvégzése után. Ellenőrzik mozgását, látását, vizsgálják, hogy teljesen visszanyerte-e képességeit.

Arról még ő sem beszélt, erre mikor kerülne sor, ami biztos, hogy a hétvégén, Valenciában Luca Badoer helyettesíti, majd egy héttel később, Belgiumbam szinte biztosan újra az olasz tesztpilóta, miután Michael Schumacher lemondta a beugrást.