Alonso nyerte a 2. szabadedzést Valenciában

2009.08.21. 16:33
Délelőtt Rubens Barrichello, a második szabadedzésen már Fernando Alonso volt a leggyorsabb Valenciában, a 19. Európa Nagydíjon. Ráadásul a Renault pilótája úgy nyerte meg a délutáni programot, hogy ütközött Nick Heidfelddel, de mindketten megúszták.

Kellemes időben, 28 fok körüli hőmérsékletben versenyeztek délután is a pilóták az 5419 méter hosszú valenciai, utcai versenypályán. Délutánra már sokkal nagyobb volt a tapadás, mint az első szabadedzésen és a versenyzők is sokkal jobb köridőket teljesítettek.

Fernando Alonso

A délelőtti edzést nyerő Rubens Barrichello már délután csak a harmadik legjobb időt érte el. A leggyorsabb a Renault-ban versenyző, Fernando Alonso volt.

Pedig az egyik körben Alonso ütközött Nick Heidfelddel, a BMW-Sauber pilótájával, akit gyakorlatilag a levegőbe repített. Mindkét autós szerencsésen megúszta az ütközést, így folytatták a versenyt.

A világbajnoki pontversenyt vezető Jenson Button a második lett, Brawn GP-s csapattársa, Barrichello pedig a harmadik. Érdekesség, hogy a délutáni programot nagyon elrontották a McLaren-Mercedesesek. A délelőtt még második Heiko Kovalainen csak a 10., csapattársa, Hamilton pedig az utolsó, 20. helyen zárt.

Luca Badoer

Javított a Massát helyettesítő Luca Badoer is. A 10 év után újra versenyző olasz az utolsó helyről, a 18-ra jött fel. Michael Schumacher, aki végül nem indulhatott, végig a Ferrari istállójában tartózkodott, tanácsokkal látta el Badoert.

Az élete első futamára készülő Romain Grosjean a 13. legjobb időt futotta Reanult-jával. Két edzés után, a két Williams-Toyota, Rosberg és Nakadzsima áll a negyedik, illetve az ötödik helyen.

Európa Nagydíj, Valencia, 2. szabadedzés

1. Fernando Alonso (spanyol, Renault) 1:39.404
2. Jenson Button (brit, Brawn GP) 1:40.178
3. Rubens Barrichello (brazil, Brawn GP) 1:40.209
4. Nico Rosberg (német, Williams) 1:40.385
5.
Kazuki Nakadzsima (japán, Williams) 1:40.503
6. Adrian Sutil (német, Force India) 1:40.596