Luca Badoernek még egy dobása van

2009.08.24. 13:02 Módosítva: 2009.08.24. 13:02
Az olaszt Massa visszatéréséig meg akarta tartani a Ferrari, de valenciai pocsék szereplése miatt elgondolkoztak. A hétvégén szinte biztosan ő indul Belgiumban, de ha nem javul óriásit, leváltják.

Megerősítette a valenciai futam előtti pénteken a Ferrari, hogy Felipe Massa visszatéréséig Luca Badoer helyettesíti a brazilt, de gyenge teljesítménye után három nappal később ez már nem biztos.

”Mielőbb meg akarjuk tudni, mikor jön vissza Felipe Massa. Luca Badoernek nagyon fontos futam lesz a következő, nagy ugrást várunk tőle, aztán meglátjuk. A Ferrari nem elégedhet meg azzal, hogy a kocsija az utolsó helyen van, ez biztos” – mondta Stefano Domenicali csapatfőnök az Európa GP utáni este.

Badoert pénteken négyszer büntették gyorshajtás miatt, szombaton utolsó helyre hozta az autót az időmérőn, az újoncoknál is lassabb volt. A futamon vasárnap a depóban engedte el az első versenyét teljesítő Romain Grosjeant, átlépte a záróvonalat, amiért boxbüntetést kapott, majd kétszer megpördült. Lekörözték, 17. lett, csak Kazuki Nakadzsimát előzte meg, aki defektet kapott.

Luca-Badoer

Domenicali ennek ellenére a futam után közvetlenül még azt mondta, Badoer helye biztos, de később helyesbítette szavait.

”Megvizsgáljuk a körülményeket, de ha megnézik, nagyon nehéz dolga volt” – védte meg pilótáját, aki elégedett volt teljesítményével. Előzetesen a célbaérést jelölte ki, ami sikerült.

Kimi Raikkönen a másik Ferrarival harmadik lett, az előzetesen Massa pótlására felkért Michael Schumacher biztosan nem hozta volna hasonló helyzetbe a világbajnok istállót. A német visszatérése nyaksérülése miatt állítólag kizárt, Massa október közepéig, valószínűleg az utolsó előtti nagydíjig nem ülhet F1-autóba. Négy verseny van még addig, a hétvégi Belga GP után háromszor kell helyettesíteni a dél-amerikait.

Arról, hogy ki ugorhat be Badoer helyett, még nem esett szó, de a másik tesztelőt, Marc Genét nem lehet kizárni. Sőt, Schumacher sem mondott konkrétan nemet rá, hogy nyaka teljes gyógyulása után visszatérjen.