Meghökkent, hogy még ennyivel vezetek

2009.08.26. 08:58
Két hónapja képtelen ötödiknél előrébb végezni a világbajnokságon vezető Jenson Button, előnyének mégis csak alig harmadát veszítette el. Tizennyolc pontja megmaradt, ami két pont híján két futamgyőzelem, de Rubens Barrichello támad, össze kell kapnia magát.

Hatvanegy pontot szerzett az első hét futamon, az utóbbi négyen csak tizenegyet, de még mindig tizennyolc ponttal vezeti a világbajnokságot Jenson Button.

Sorozatban 6., 5., 7., a hétvégén újra 7. lett, előnye ennek ellenére alig csökkent ellenfelei kiegyensúlyozatlansága miatt. Az elmúlt négy versenyen Mark Webber volt a legeredményesebb 22 ponttal, Rubens Barrichello 19, Sebastian Vettel 16 pontot gyűjtött, ezért nem kell még nagyon izgulnia az élen álló Brawn-pilótának.

Előnye apad, Valenciában fogyatkozott először jelentősen: Barrichello győzelmével nyolc egységet hozott rajta egy nap alatt.

Úgy tűnik, Button nem tudja elveszíteni az idei vb-t, ami őt is meglepi: ”Meghökkentő, a legjobb helyezésem ötödik az utóbbi két hónapban, és még mindig simán elöl vagyok.”

Az Európa GP az első, amin a brazil sokkal jobb volt csapattársánál, mivel egyforma technikával mennek, valószínűleg ő lesz a legveszélyesebb ellenfele.

”Szokatlan, hogy a csapattársad egy futamon nyolcat hozzon rajtad, fantasztikus volt egész hétvégén, csak loholtam utána" - idézte Buttont az autosport.com.

A vb-favoritnak bizonyos szempontból szerencsétlen hétvégéje volt: "Félreváltottam az időmérőn, aztán a versenyen is, ütköztem volna Vettellel, ha nem lassítok, el kellett engednem Webbert, de még mindig jobb célba érni, mint karambolozni".

Eddigi legközelebbi riválisai, Mark Webber és Sebastian Vettel nem kaptak pontot, ami mázli neki, de ha nem javul, Barrichello befoghatja.

"Két pont nem elég, Spában agresszívebb leszek, vezetésben, stratégiában, gumiválasztásban” - fogadkozott Button.

A hétvégi Belga GP elméletileg a Red Bullnak kedvez, de Vettel már hátrányban van motorproblémái miatt. Button kifejezetten kedveli a pályát, újoncként 2000-ben az első sorból indult itt.