Hihetetlen, hogy ennyi pénzzel lehetséges

2009.08.29. 18:55
Giancarlo Fisichella 3 és fél év után újra az első rajthelyen, a legszegényebb csapattal, a legolcsóbb autóval. A Ferrari állítólag őt is figyeli, esélyes lehet Badoer helyére. Álma válna valóra.

A szezon egyik meglepetése, hogy Giancarlo Fisichella megszerezte a legjobb rajthelyet a Belga Nagydíjra: a mezőny legkisebb csapatában, a Force Indiánál a legkevesebb pénzből összerakott autót vezeti. (Úgy 70 millió euróból gazdálkodnak, míg a Ferrari 300-ból.)

Korábban háromszor indult már az élről, de a Benettonnál, illetve a Renault-nál ez nem váratlan, legutóbb három éve, a Maláj GP-n lett időmérőelső.

000T TRDV571666

"A pénteki teljesítményünk után nem számítottam erre, bár reggel átnéztük a hibákat, és minden javult. Sokkal jobb, mint vártam, nagyon boldog vagyok. Nem gondoltam volna, hogy a mi költségvetésünkkel ez lehetséges" - mondta Fisichella a sajtótájékoztatón.

Tizenharmadik idényét futja az F1-ben, 36 évesen az egyik legidősebb, legtapasztaltabb pilóta. Vasárnap, ha lehetősége lesz, a győzelemért fog hajtani, bár azt sugallta, kevésbenzinnel indul, így ez nem könnyű.

"A taktikánk elég agresszív, de a második időmérőharmadban is negyedik lettem. Nagyon várom már a holnapi futamot, biztosan nem leszünk lassúak."

Nem beszélt róla, de valószínűleg nem véletlen, hogy a zseniális teljesítmény most jött ki belőle: a Ferrarinál az ő neve is felmerült Massa, illetve Schumacherpótlására. Az előző futam óta Luca Badoer a beugró, de nevetségesen gyengén szerepel, szombaton újra utolsó lett, ki is csúszott.

A Ferrari jövő héten lecseréli, így az Olasz GP-n, hazájában indulhatna a Ferrarival Fisichella. Nem tagadta, "valóra vált álom lenne", ha a szezon végéig maradhatna, jövőre akár vissza is vonulna, és a Ferrari tesztpilótájaként folytatná.