Betakartak a lángok, semmit sem láttam

2009.10.19. 13:41
Kimi Raikkönen kétszer a pályán, egyszer a depóban került bajba a brazil futam első körében. A tűz majdnem megállította, de végül 6. lett. A szeme még sajog.

Több balesetet úszott meg a Brazil Nagydíj első körében Kimi Raikkönen: először Adrian Sutillal koccant, majd 300-as tempónál Mark Webber húzta rá sportszerűtlenül a kormányt. Az ausztrál eltörte a Ferrari első szárnyát, a finn a depóba kényszerült, ahol újra bajba sodorták.

Végzett a szárnycserével, barátja, Heikki Kovalainen mögé sorolt vissza, csakhogy a mclarenes elszakította tankolőcsövét, amiből benzin fröccsent a ferrarisra.

A melegben az üzemanyag belobbant, a tűz eltakarta a világbajnok autóját, de el is égett nyomban, így továbbment, sőt, hatodik lett.

”Egy kis benzin került a szemembe, betakartak a lángok, egy pillanatra semmit sem láttam. Meg akartam állni, de szerencsére a tűz hamar kialudt. Még most is ég a szemem, de rendben vagyok” - nyilatkozta Raikkönen a Ferrari-sajtóközleményben.

Leginkább azért csalódott, mert a balhék nélkül harmadik lehetett volna, így viszont a csapat-világbajnokságban a McLaren Lewis Hamilton hat pontjával megelőzte az olaszokat.

"Biztos vagyok benne, hogy dobogóra állhattam volna. Van még egy futam, megpróbáljuk visszaszerezni a harmadik helyet."

Az Abu-dzabi GP két hét múlva lesz, a világbajnokság első helye már eldőlt, vasárnap Jenson Button megszerezte.