Rosberg: Remek ugródeszka volt a Williams

2009.11.09. 18:03 Módosítva: 2009.11.09. 18:03
Tapasztalt Forma-1-pilótaként, élete legjobb szezonja után hagyja el csapatát a német. Rutinját a Hungaroringen is megmutatja, november 20-án.

A Williamsnél tötötte Forma-1 karrierje első négy szezonját Nico Roberg, 70 futamon indult, dobogón állt, idén hetedik lett a világbajnokságban. A legjobb nem futamgyőztes 2009-ben, de jövőre máshol – valószínűleg a Brawn GP-nél – folytatja.

”Fontos évem volt, ugródeszka, hogy jövőre futamokat nyerjek és versenyben lehessek a világbajnokságért. Jól alakult minden, mert a Williamstől remek autót kaptam, jobban értékelnek pilótaként, aminek örülök” – idézte az istálló honlapja.

Fejlődését jelzi, hogy a szabadedzéseken rendre a legjobbak között volt, a 17 nagydíjból 15-ször a legjobb tízből rajtolt. Gyorsult, de az első háromba nem sikerült bekerülnie.

nico

”Többet akartunk elérni, hiányzott a dobogós helyezés. Legalább egyet megérdemeltünk volna, nem voltunk valami szerencsések.”

Jövőre még rutinosabb lesz, négy szezonnal a háta mögött nagyobb eséllyel indul: ”A tapasztalat segít, hogy többet használhassam a fejem, ennek köszönhetően gyorsabb is lehetek. Most már nem csak a tehetségemre tudok támaszkodni, gondolkozom és analizálok, ebben fejlődtem a legtöbbet”.

A finn származású német pilóta, bár távozik, a williamses biztonsági kampányban továbbra is részt vesz, november 20-án a Hungaroringen is bemutatja tudását.

Nico Rosberg Mogyoródon a biztonságért kampányol

Az Allianz meghívására Magyarországra jön az F1-pilóta, hogy megmérkőzzön a legügyesebb magyar autóvezetőkkel és megossza velük tapasztalatait.

Magyarországra érkezik november 20-án Nico Rosberg, hogy a hungaroringi Allianz vezetéstechnikai pályán adjon tanácsokat a magyar autósoknak. A Williams Forma-1-es pilótája személyesen tart bemutatót azoknak a szerencsés érdeklődőknek, akik egy totójáték kitöltésével pályáznak, majd saját autójukkal a legjobbak között lesznek a november 15-i tanpályapróbán.

Az internetes játékot    helyesen kitöltők közül 120 résztvevőt sorsolnak ki, majd a 30 legügyesebb megmérkőzhet Rosberggel is.

A német versenyző Allianzzal közös célja, hogy felhívja a figyelmet a leggyakoribb balesetkiváltó okok, a gyorshajtás és az ittas vezetés veszélyeire, illetve a biztonsági öv használatára.