Kimi Raikkönen kihagy egy évet

2009.11.18. 09:08
Menedzsmentje nem tudott megegyezni a McLarennel, a Mercedes nem jelentkezett érte. Jövőre talán ralizik, 2011-ben visszatérhet az F1-be.

Nem indul a 2010-es Forma-1-szezonban Kimi Raikkönen, nyilatkozta menedzsere a finn Turun Sanomat című lapnak.

”Az F1-es lehetőség a McLarennél volt, de Kimi és a csapat nem tudott megállapodni, ezért nem vesz részt a sorozatban, legalábbis nem jövőre” – mondta az exvilágbajnok ügyeit intéző Steve Robertson.

A 30 éves pilótát a szezon végén váltotta le a Ferrari Fernando Alonsóra, megállapodása még egy évig élt az olaszokkal. 17 millió eurós kártérítést kap tőlük, egyelőre nem tudni biztosan, más kategóriában vezet-e.

 
04

Az autosport.com úgy tudja, a McLarennel a fizetésben, a PR-kötelezettségekben és a ralizásban sem egyeztek, a versenyző valószínűleg több szabadidőt, kevesebb kötöttséget szeretett volna.

Elképzelhető, 2010-ben ralizni fog, miközben F1-es visszatérését intézi. Elméletileg a Red Bull hozhatja vissza, ahol egy év múlva lejár Mark Webber szerződése, de ez csak nagyon bizonytalan feltételezés.

A McLaren Jenson Buttont igazolja le helyette, esélye akkor úszott el, amikor a hétvégén kiderült, az angol hajlandó elhagyni a Brawn GP-t, amivel idén világbajnok lett.

A Brawn-ból Mercedes GP lesz, Nico Rosberget szerződteti, csapattársa egyelőre ismeretlen. Az istállónál egy hely még szabad, állítólag Nick Heidfeld vagy Michael Schumacher a jelölt, de a vezetők elmondták, nem akarnak két németet.

Azt nem tudni, Raikkönen menedzsmentje a Mercedesszel miért nem tárgyalt.

Nico Rosberg Mogyoródon a biztonságért kampányol

Az Allianz meghívására Magyarországra jön az F1-pilóta, hogy megmérkőzzön a legügyesebb magyar autóvezetőkkel és megossza velük tapasztalatait.

Magyarországra érkezik november 20-án Nico Rosberg, hogy a hungaroringi Allianz vezetéstechnikai pályán adjon tanácsokat a magyar autósoknak. A Williams Forma-1-es pilótája személyesen tart bemutatót azoknak a szerencsés érdeklődőknek, akik egy totójáték kitöltésével pályáznak, majd saját autójukkal a legjobbak között lesznek a november 15-i tanpályapróbán.

Az internetes játékot    helyesen kitöltők közül 120 résztvevőt sorsolnak ki, majd a 30 legügyesebb megmérkőzhet Rosberggel is.

A német versenyző Allianzzal közös célja, hogy felhívja a figyelmet a leggyakoribb balesetkiváltó okok, a gyorshajtás és az ittas vezetés veszélyeire, illetve a biztonsági öv használatára.