Vettel: Nekünk kellett volna nyernünk

2010.03.14. 19:19
A német biztos győzelmet veszített kocsija miatt, míg Alonso Ferrarijának köszöni bahreini sikerét. A visszatérő Massa elégedett a második hellyel.

"Nagy kár érte, de ez van. Pozitív hétvége volt a hibát leszámítva. Szombattól mi voltunk a leggyorsabbak, kezünkben volt a verseny, jó taktikával mentünk, a gumik is rendben voltak, a fékek is, minden simának tűnt, aztán elveszett az erő, valami eltörhetett. Be tudtuk fejezni, de nyernünk kellett volna" - mondta Sebastian Vettel, miután az élről visszaesve csak negyedik lett a Bahreini Nagydíjon.

A rajttól a 35. körig vezette a 49 körös futamot, de akkor a Renault-motor hibája miatt lelassult, másfél-kétmásodpercet veszített körönként. A két Ferrari megelőzte, Fernando Alonso nyert, Felipe Massa második lett, és elment mellett Lewis Hamilton is. Nico Rosberget így is sikerült maga mögött tartania.

Massa csapattársa előtt volt a startnál, de pozícióelőnyét az első kanyarokban elvesztette, emiatt győzött Alonso. A brazil mégsem volt csalódott, mert a tavalyi magyar futam óta először indult, és rögtön dobogóra állhatott. Életveszélyes balesete rég mögötte van.

"Sosem kezdtem még ilyen jól a szezont, második hellyel, persze szerencsénk, hogy Vettelnek gondjai akadtak. A végén felforrósodott a kocsi, sokat fogyasztott, igyekeztem spórolni a benzinnel. Jó, hogy Hamilton nem volt gyorsabb" - nyilatkozta Massa.

Alonso sikerrel mutatkozott be a Ferrarinál, de óvatos maradt: "Különleges érzés, de még nem értünk el semmit, az első két hely a gyári munkások érdeme, mert éjjel-nappal dolgoztak, hogy összerakják nekünk ezt a fantasztikus kocsit. Csak az autó miatt nyertünk".

A vb két hét szünet után március utolsó hétvégéjén Ausztráliában folytatódik.