A McLaren huncut volt, de megbüntették

2010.06.29. 11:13
Az ellenfelek szerint nem manipulálták az Európa Nagydíjat, amint az Fernando Alonso állítja. A Ferrari csak szerencsétlen volt.

Manipuláltnak nevezte az Európa Nagydíjat Fernando Alonso, mert Lewis Hamilton szabálytalansággal együtt is második, ő viszont csak nyolcadik lett a futamon, bár betartotta az előírásokat: a mclarenes leelőzte a biztonsági kocsit, ő nem.

A riválisok visszautasítják Alonso állítását, a Red Bull és a Lotus szerint sem manipuláltak semmit a versenybírák, egyszerűen így jött ki.

"A biztonsági autós szabályok nem kedveztek a Ferrarinak. A McLaren kicsit huncut volt, de megbüntették érte. Nem került nekik semmibe, így jött ki, de nem volt manipulált futam. Persze a FIA-nak át kellene néznie a biztonsági autós szabályokat" - idézte az autosport.com Christian Hornert Red Bull-főnököt.

Nem tudni, a huncutot hogy érti, de az nagyon necces lett volna a McLarennek, hogy Hamiltonnal direkt előztesse le a biztonsági kocsit. A szándékosság fel sem merült, az, hogy a fix büntetés, a boxáthajtás után vissza tudott jönni másodiknak, nagyjából egy körön múlt.

A lotusos Mike Gascoyne egyetért Hornerrel: "Charlie Whiting versenyigazgató a legjobban próbálja végezni a munkáját, de nehéz dolga van. Megtörténik az ilyesmi".

Megszólalt a McLaren-csapatfőnök Martin Whitmarsh is. "Nagyon, nagyon nehéz volt elkerülni az incidenst, és minimális fontosságú volt. Az ügy mindig a felügyelőkhöz fut be, ők döntenek, ami tapasztalataim szerint teljesen normális" - utalt arra, hogy Alonso szerint igen lassan kezelték az esetet. Kicsit be is szólt expilótájának 2007-es kalandjaik miatt: "Persze lehet, hogy Fernandónak más tapasztalatai vannak a felügyelőkkel". (Alonso abban az évben segített a FIA-nak leleplezni a mclarenes kémügyet.)