Ha vb-t veszítünk se lesz itt csapatsorrend

2010.07.20. 00:04
A Red Bull-nagyfőnök ragaszkodik elveihez, bár tudja, F1-csapata bele is bukhat a pártatlanságába.

Nem lesz még egyszer egyes és kettes pilóta a Red Bullnál, akkor sem, ha ez a csapat világbajnoki címébe kerül, állítja Dietrich Mateschitz tulajdonos.

A nagyfőnök az osztrák Kleine Zaitungnak adott interjújában beszélt először a silverstone-i balhéról, amikor Mark Webber autójáról a csapatfőnök Chris Horner az új első szárnyat Sebastian Vettel autójára szereltette. Másnap mégis Webber nyert, és beszólt az istállónak.

"Nem lehet megtervezni, ki lesz a bajnok. A pilótáink tudják, le kell győzniük egymást, és szükségük van egymásra, hogy annyi pontot vegyenek el az ellenfelektől, amennyit csak lehet. Jelenleg úgy gondolom, egyikük fog nyerni, de a vezetőség nem avatkozhat be, mert azzal kezdődnek a problémák. Nincs egyes és kettes számú versenyzőnk, mindkettő ugyanolyan autót kap. A silverstone-i sprobléma volt az első kivétel" - elemezte a helyzetet Mateschitz.

Megkérdezték tőle, mi van, ha a pártatlanság a vb-győzelembe kerül: "Nem valószínű, de nem zárhatom ki. Ha így is lenne, ez csak autóversenyzés, az ég szerelmére".

Webber később elnézést kért a nyilvános kommentekért, de Mateschitz felmentette. "Szükségtelen volt a reakciója, de nem tett semmi rosszat. Nem lenne a mi stílusunk, ha tiltanánk. Mindenki elmondhatja az igazat, ami a Red Bull egyik legnagyobb erénye" - nyilatkozta az üzletember.