Vettel: Gyakorlatilag semmivel nyertem

2010.07.25. 00:01
A német két ezredmásodperccel első, nem tökéletes körrel. A második spanyol is örül, mert egy év után visszakerült az első sorba.

"Érdekelne, mekkora távolság két ezredmásodperc" - nyilatkozta a Német Nagydíj időmérője után Sebastian Vettel, amikor ilyen különbséggel megszerezte az első rajthelyet Fernado Alonso előtt.

A spanyol végig vezetett az időmérőn, a német az utolsó körével verte meg.

"Fernando nagyon erős volt, a Ferrari versenyképes. Egy köröm maradt, hogy összehozzam, szoros volt, nem sikerült 100 százalékosan, néhol átmentem a határon, de elég lett, bár gyakorlatilag semmivel győztem. Először vagyok pole-on itthon, de vasárnap kemény csatára számítok a piros autók ellen" - mesélte Vettel.

Alonso sem volt csalódott, egy év - a tavalyi Magyar GP - után indulhat újra az első sorból.

"Boldognak kell lennünk, mivel először vagyok elöl idén. Tíz verseny után sikerült, kicsit elhúzódott, de most tényleg az első pozícióért hajthattunk, előre léptünk. Nagyon bízom a kocsiban, a pole-t elvesztettük, de a pontokat holnap osztják" - mondta Alonso.

A Ferrari szereplése kissé váratlan, az még neki is, hogy az időmérő döntő harmadában is versenyben volt az idei 11 első rajthelyből 10-et besöprő Red Bullal.

"A Red Bull az utolsó harmadban mindig hozzá tud tenni valamit, és elhúz, meg is lepett, hogy ennyire közel vagyok."

A vasárnap két órakor induló futamon nagy párbajra lehet számítani, nagyon úgy tűnik, már a harmadikként induló Felipe Massának sem lesz esélye a győzelemre.