A Ferrari fél, nem fellebbezi büntetését

2010.07.26. 12:48
A csapatfőnök a "korrekt megítélés" érdekében elfogadja a pénzbírságot, még ha így el is ismeri, hogy vétkes az istálló.

Kifizeti a százezer dolláros büntetést a Ferrari, amit a FIA a vasárnapi Massa-Alonso-akcióért szabott ki: az istálló utasította a brazilt, engedje előre társát, vagyis kívülről befolyásolta a Német GP végeredményét, ami tilos.

Alonso nyert Massa helyett, a leintés után két órával a FIA közölte, a Ferrari vétkes, de ügyét még nem zárta le, továbbítja a Motorsport Világtanácsnak (MV), ami akár el is veheti a pilóták és a csapat pontjait, vagyis kizárhatja őket a versenyből.

"Úgy döntöttünk, nem fellebbezünk, bízunk benne, hogy a sporttanács korrektül tudja majd megítélni és értékelni a tényeket" - nyilatkozta Stefano Domenicali csapatfőnök egyértelműen jelezve, bízik az MV jóhiszeműségében.

Az olaszok továbbra is állítják, nem követtek el semmit, Massát - az egyértelmű hangfelvételek ellenére - nem kérték semmire, de azzal, hogy nem éltek a fellebbezéssel, elismerik vétkességüket.

A Világtanács várhatóan szeptember elején, az Olasz GP előtt tárgyalja az ügyet. Az ítéletet nehéz megjósolni, de a konstruktőri pontokat simán elvehetik a Ferraritól.