Jöhet az F1-történet legizgalmasabb napja

2010.11.13. 22:00
Szétizguljuk magunkat a Forma-1 utolsó futamán, állítja a McLaren-főnök: Alonso szerint a helyzet változatlan, Vettel bónuszra vár, Webber bízik csökkent esélyében is. Hamilton csak nyomja neki.

"Nagyjából ugyanaz a helyzet, mint két napja. Legutóbb a Red Bullnak a motorral volt gondja, nekünk a kerékcserénél, 55 kör alatt minden megtörténhet. Hosszú lesz, kemény lesz, de erős pozícióból kezdünk, a harmadik hely nagyszerű" - nyilatkozta Fernando Alonso a szezon utolsó időmérője után Abu-dzabiban.

A spanyol helyezésével még inkább favorit, mert legveszélyesebb ellenfele, Mark Webber csak ötödikként rajtolhat. Másik riválisa, Sebastian Vettel élen van, de ha ő nyer, a ferrarisnak elég a negyedik hely is.

"10 pole pozíció egy szezonban nem rossz, ami ez után jön, bónusznak tekintem. Változatos évem volt, egyszer fent, egyszer lent, jó helyen kellene állnom, de nem állok. Hozom a maximumot, aztán meglátjuk" - mondta Vettel.

Webber csalódott, de még bízik benne, hogy kilenc ponttal többet tud szerezni Alonsónál: "Kiábrándító, ez természetes, de még messze a vége, a bajnokság a versenyen dől el, sok minden történhet".

A negyedik esély, rajt-2. Hamilton kezeli legkönnyedebben a helyzetet, mivel ő 24 ponttal le van maradva Alonsótól, így csak győzelemmel nyerhet, és csak akkor, ha a ferraris pont nélkül marad.

"Semmit nem veszíthetek, nyomom neki, meg akarom nyerni a versenyt" - jelentette ki az angol.

Tizenhat kombinációból jön majd be egy, ami eldönti, ki lesz négyük közül a bajnok.

Martin Whitmarsh McLaren-főnök szerint történelmi vasárnap lesz: "Minden együtt van, ami a Forma-1-történet talán legizgalmasabb napjához szükséges, igazán drámai sporteseménynek ígérkezik. A nézők szétizgulják majd magukat".