Raikkönen bármikor otthagyhatja a ralit

2011.02.09. 12:59

Gond nélkül felmondhatja Citroenes raliszerződését Kimi Raikkönen, ha a Lotus-Renault esetleg hívja a lábadozó Robert Kubica helyére.

"Ha el akar menni, egy szót sem szólhatunk, ő egy kuncsaft, aki bérel tőlünk egy kocsit, és a saját szponzoraival indul vele. Gondolom, Bernie Ecclestone eröltetné a szereplését, ezt szeretné a FIA és az egész F1, hiszen a sportág egyik nagy egyénisége" - nyilatkozta Olivier Quesnel Citroen-főnök a Radio Monte Carlónak.

A Lotus-Renault korábban jelezte, tesztpilótája, Bruno Senna az első számú jelölt a legalább egy évre kieső lengyel helyére, és kedden hivatalosan közölte, tárgyal Nick Heidfelddel és Vitantonio Liuzzival is. (Mellettük lehet még több kiszemelt, köztük Raikkönen.)

Quesnel szerint a finnt nem lesz könnyű visszacsalogatni az F1-be: "Az biztos, ha fel is veszi a telefont, nagyon meggyőzőeknek kell lenniük, hogy rábírják a visszatérésre".

A Lotus-Renault-pilóta Robert Kubica vasárnap szenvedett balesetet egy olasz ralin, majdnem meghalt, sokáig úgy tűnt, jobb alkarját amputálni kell. Orvosai megmentették, de még többször műtik, és ha teljesen felépül is, idén már nem vezethet F1-kocsit. (A bukásról készült animáció itt látható.)