Alonso: Idén se lesz könnyebb előzni

2011.02.15. 10:20

Nem segíti eléggé az előzést az új állítható hátsó szárny a Forma-1-ben, állítja Fernando Alonso. A spanyol múlt decemberben még azt mondta, a visszatérő KERS a légterelővel együtt elég lesz, hogy látványosabbá tegyék a futamokat, de két heti tesztelés után másképp gondolja.

"Ha az előtted lévő kocsi csak egy tizeddel lassabb, akkor az állítható szárny nem elég. Akkor lehet hasznos, ha egy-két másodperccel vagy jobb a másiknál, lehet, hogy a szabály célja az is, hogy az olyan beragadásokat megakadályozza, mint az enyém volt, amikor egy sokkal lassabb gép, Petrové feltartott Abu-Dzabiban. De az élmezőnyben előzni 2011-ben is nehéz lesz" - nyilatkozta a ferraris a La Gazzetta dello Sportnak.

Alonso Petrovot a futam háromnegyedében üldözte, de nem tudta lehagyni, és ez a vb-címébe került.

Az új szabály szerint a szárnyat, ami a tavalyi F-csatornát helyettesíti, és nagyobb végsebességet biztosít, a pálya egyetlen pontján lehet majd használni egy 600 méteres sávban, ha az előzni kívánó kocsi egy másodpercen belül van az előtte haladóhoz képest.

A Williams-főnök Sam Michael szerint a 600 méter kevés, de a FIA közölte, a megállapodáson lehet változtatni, rugalmasan áll a kérdéshez, akár futamról futamra is módosíthatja.