Perez csúnyán a gumifalba csapódott

2011.05.28. 16:23 Módosítva: 2011.05.28. 19:58

A huszonegy éves Sergio Perez az alagútból kiérkezve elvesztette uralmát a Sauber felett, majd nagy sebességgel a gumifalba csapódott a Forma-1-es Monacói Nagydíj időmérőjének vége előtt két és fél perccel.

A kivizsgálásra szállított mexikói pilóta állapotáról csapata egyelőre csak annyit árult el, hogy magánál volt a becsapódás után és biztató válaszokat adott a mentősöknek. Komolyabb sérülések nélkül megúszta a balesetet, nem tört el semmije, csak agyrázkódást szenvedett. Csapata bejelentette, hogy Perez nem indul a vasárnapi futamon.

A Sauber pilótája az alagútból kiérkezve Nico Rosberg és Vitantonio Liuzzi délelőtti balesetéhez hasonlóan oldalba kapta a korlátot. Az irányíthatatlanul sodródó autó nagy sebességgel oldalról a gumifalba csapódott, a pilótát negyed óra alatt sikerült kiszabadítani az összeroncsolódott járműből.

Perez a 2011-es év egyik újonca a Forma-1-ben, első pontjait az előző heti Spanyol GP-n szerezte meg.

A szombati időmérőt a baleset miatt félbe kellett szakítani, 40 perc után indították újra. A maradék 2:26 percben már senki sem tudott felpörögni, a pole pozícióból idén már ötödször Sebastian Vettel indulhat. Az időmérő közvetítését itt olvashatja>>>

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport