Hamilton felelt az RBR-re, de mellébeszélt

2011.06.16. 08:15

Negyedórát töltött a Red Bullnál a hétvégi Kanadai Nagydíjon Lewis Hamilton, az Autosport állítja, átigazolását készítette elő. A mclarenes főnöke azt mondta, pilótája csak beugrott köszönni, de mivel kedden Amerikában PR-rendezvényen vett részt, az újságírók személyesen is megkérdezhettek, miért járt ott.

"Az összes csapatfőnököt és menedzsert ismerem, és még rengeteg embert másik istállóknál. Ismerem Stefano Domenicalit (Ferrari), sokat beszélünk, mint ahogy Norbert Hauggal (Mercedes) is. Christiannal már akkor tárgyaltam, amikor a Forma-3-ból a GP2-be mentem, és ő a Forma-3000-es Red Bull-os istálló főnöke volt. De mondom, mindenkit ismerek és mindenkivel beszélek a hétvégéken" - hárított Hamilton.

Szerződése a McLarennél 2012 végéig él, és állítja, esze ágában sincs elmenni.

"Nagyon szerencsés vagyok, hogy a McLaren része lehetek. Ez az egyik legjobb csapat nagyszerű történelemmel és jelenleg is győzni képes autóval, ahogy azt a társam megmutatta a hétvégén. Csak mi nyertünk idén (a Red Bull mellett), úgyhogy nem értem, mi különösebb értelme lenne váltani, főleg ha még a legversenyképesebb autó is a tiéd. Tehát amíg győzni képes autónk van, addig nincs ok távozni" - csúsztatott az angol. A McLaren közel sem a legversenyképesebb, a Red Bull az, ami Vettellel ötöt nyert a britek két sikerével szemben, és az összes futamon megszerezte a pole pozíciót.

Hamilton korábban folyamatosan panaszkodott a Red Bull fölénye miatt, ami sokkal gyorsabb a kanyarokban a McLarennél is, technikai újításaival. A három évvel ezelőtti bajnok a barcelonai futam után az eredményhirdetésnél szóvá is tette ezt, amikor képtelen volt megelőzni Vettelt, bár úgy 25 kört a német sarkában töltött.