Mansell: Vettel úgy beérett, mint senki

2011.07.06. 11:16 Módosítva: 2011.07.06. 11:18

A Williams és a Renault újraegyesülésének sajtótájékoztatóján jelent meg Nigel Mansell kedden, az Autosport nagyinterjúban faggatta a Forma-1 volt és jelenlegi helyzetéről. Lewis Hamiltonról is hosszan beszélt, de akit mindenkinél jobban kiemelt és csak dicsért, az Sebastian Vettel, illetve a Red Bull Racing volt. Az exbajnok szerint mindkettő olyat művel, amit az F1 korábban nem látott.

"Mindenkinél kevesebbet hibázott, sokkal jobb stílusban védi a vb-címet, mint ahogy megnyerte. Minden várakozást felülmúlóan beérett, fantasztikusan dolgozik" - nyilatkozta a németről Mansell.

Csapatát Schumacher Ferrarijához hasonlította: "A Red Bull fenomenális, a Ferrari új szintet állított fel, amikor három évig nem robbant le a kocsija, és Michael Schumacher folyamatosan nyert. Most a Red Bull teljesít sosem látott szinten, megmutatja, hogyan lehet mindent tökéletesen csinálni".

Mansell rögtön kiemelte, hogy az ideális pilóta nélkül mindez nem menne. "Vettel szerepét nem szabad lebecsülni, ő használja legjobban a Pirellit, talán mert nem ment annyit a Bridgestone-nal, mint a többiek, így gyorsabban megszokta és átállt az újra. Sokkal jobban kezeli a helyzetet, mint bárki más" - mondta 1992 Williams-Renault-s világbajnoka.

Vettel idén kétszer lett második, hatszor nyert, összesen 14 pontot veszített - így még soha senki nem kezdett F1-idényt.