Bólintott a Ferrari, vége a diffúzorügynek

2011.07.10. 18:45

Bernie Ecclestone elárulta a Brit Nagydíj után, hogy lényegében vége a hónapok óta húzódó legújabb diffúzorügynek: utolsóként a két Ferrari-motoros csapat, a Sauber és a Ferrari is hajlandó visszaállni a futam előtti szabályokra.

A FIA szombat este közölte, ha rajta múlik, már a következő GP-től engedélyezi a Red Bull Racing befújt diffúzoros rendszerét, de a döntéshez az istállók egyhangú belegyezésére van szükség. A ferrarisok vasárnap reggel még vonakodtak, nem akartak alkalmazkodni a többség akaratához, de délutánra változott az álláspontjuk.

"Most már mindenki benne van, nyilatkozta Ecclestone" - az autosport.com szerint ez azt jelenti, a FIA-tól már csak formalitás a néhány nappal ezelőtti előírások visszaállítása.

A Red Bulltól korábban azt nyilatkozták, fél másodpercet lassulhatnak a tiltással, de - pénteki engedélyezés, majd szombat reggeli újratiltás után - megszerezték az első rajtsort a brit futamra. A versenyen a módosítások miatt is feljavuló Ferrari viszont legyőzte Vetteléket.