Charlie Whiting versenyigazgató elégedett a Hungaroringgel

2011.07.28. 18:53

A mostoha időjárás miatt ugyan sokan tartottak attól, hogy a nemzetközi szövetség (FIA) által kért módosítások nem készülnek el időre a Hungaroringen, ám a csütörtök délelőtti hivatalos technikai átadáson Charlie Whiting nagyon elégedetten nyilatkozott a felújításokról a Forma-1-es Magyar Nagydíj előtt.

A szervezőktől kapott tájékoztatás szerint a versenyigazgató hivatalosan is átvette a pályát Gyulay Zsolttól, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatójától. A két vezető a zuhogó esőben közösen tekintette meg a felújított pályarészeket, és az F1 egyik legnagyobb szakmai tekintélye elragadtatással beszélt a mogyoródi ring új állapotáról.

„Nagyon elégedett vagyok a látottakkal, hiszen a magyar fél mindenben maximálisan elvégezte az FIA által kért módosításokat. A három bukótér aszfaltja első osztályú, és ugyancsak a legnagyobb elismeréssel beszélhetek a többi felújításról is. A pálya hivatalos technikai átvétele megtörtént, most már jöhetnek a főszereplők” - fogalmazott Charlie Whiting.

„Hosszú idő után most végeztünk el komolyabb felújítást a pályán. Büszkeséggel tölt el, hogy ismét bebizonyosodott, világszínvonalon tudunk eleget tenni minden igénynek” - mondta az elnök-vezérigazgató.

Gyulay elégedetten nyugtázta, hogy a Magyar Turizmus Zrt.-vel kötött megállapodás értelmében a cég 250 négyzetméteres logóját jól láthatóan, két helyen is felfestették az aszfaltra:

„Ezt a két logót a pálya első és második kanyarjában minden körben jól lehet majd látni, így a Hungaroring ezzel is hozzájárul az országimázsunk építéséhez szerte a világban.”

A 26. Forma-1-es Magyar Nagydíj programja pénteken, a szabadedzésekkel kezdődik, a futamot vasárnap 14 órától rendezik.

Magyar Nagydíj a te szemeddel!
  • Fotózz nekünk, és a képed megjelenhet az indafotós válogatásban az indexen!