Button: Eső nélkül is ugyanez a vége

2011.08.01. 08:37

"Valamilyen okból kedvelem ezeket a körülményeket, ne kérdezzék, miért, de megint összejött. Igazából szerencse - vigyorgott a hungaroringi sajtótájékoztatón a nyertes Jenson Button, amikor azt kérdezték tőle, miért volt a legutóbbi négy futamgyőzelme esőverseny, de aztán komolyan folytatta. - Jó döntéseket hoz a csapat, és jól tudok dönteni, ha kerékcseréről van szó. Mint ma is, amikor a keményebb gumit felraktuk és nem tettük fel az intert. Most Hamilton interes kerékcseréjénél nekem is szóltak, hogy menjek ki abban a körben, de Lewis előttem kiment, ezért az utolsó előtti kanyarban kiabáltak, hogy mégse menjek. Örültem, mert nem éreztem úgy, hogy az inter jobb lenne."

Hamiltont a felesleges váltás visszavetette az élről, végül büntetéssel együtt lett negyedik, míg csapattársa végig egyenletesen vezetve első.

A 200. nagydíján győztes angol állítja, sikerének fő oka a sebessége: "Az igazság az, hogy gyorsak voltunk. A keményebb gumin is tartottam a lépést Lewiszal, azt hiszem, elé kerültem volna, mert ő lágyon volt, ami valószínűleg nem bírta volna ki a végéig, az enyém viszont igen. Gyorsak voltunk, ezért győztünk, ha nem esik, akkor is ugyanígy végződik".