Hamilton: Éhesebb vagyok, mint bárki más

2011.08.09. 07:18

Lewis Hamilton terjedelmes interjút adott a Bildnek, a német lap először a magyar futamról kérdezte, hiszen a leggyorsabb autóval is csak a negyedik helyre futott be.

„Az egész szezonnak ez a rákfenéje, ez egy ilyen félresikerült idény. A kínai győzelmem után azt hittem, minden rendben lesz, erre jött a monacói és montreali összeomlás. Aztán nyertem a Nürburgringen, megint azt gondolhattam, most már egyenesen visz felfelé az út, erre tessék, megbüntettek, negyedik lettem” – mondta a McLaren pilótája.

Hamilton 88 pontos hátránya jelentős, a vb-címről már csak álmodhat, de futamokat még szeretne nyerni. „Sebastian nem úgy gondolkodik, hogy most már innen könnyű lesz, hanem mintha az első futamra állna oda, és nem lenne előnye. Ezért is fogja megcsinálni.”

Az angol pilóta beszélt arról is, hogy meg kell tanulnia a frusztrációját pozitív energiává alakítani. „Már világbajnok vagyok, de azt gondolom, az egész mezőnyben én vagyok a legéhesebb. Sebastiannak nincs még egy olyan szívós és makacs ellenfele, mint én.”

Bevallotta azt is, hogy gyerekkorában is hatalmas rizikót vállalt, ezen nem tud változtatni idősebb korára sem. „Nekem nem másodkézből volt gokartom, hanem egy lelakottat tudtunk megvenni, talán az ötödik tulajdonosa voltam. Bátrabban, bevállalósabban kellett vele versenyezni, ha el akartam érni valamit.”

Megkérdezték tőle, fél-e a haláltól, amikor háromszázzal száguldozik. „Nem, bár egy repper azt énekli, a jók a korán halnak, én mégis hosszú és sikeres életben reménykedem.”

Barátnőjét, Nicole Scherzinger énekesnőt még nem akarja feleségül venni, nincs kitűzve az időpont az eljegyzés után, így is boldogok. A nyári pihenő alatt nem mennek hosszú utazásra, mert az énekesnő szerepet kap a brit X-Faktorban. „Minden másodpercet megbecsülünk, jókat eszünk, és sok baráttal találkozunk ebben a három hét szünetben, hogy aztán Spában újra versenyezzek”.