Az F1-es visszapillantókat át kell gondolni

2011.10.11. 17:19

Foglalkozni kell a Forma-1-es visszapillantó tükrök kérdésével, mert elképzelhető, hogy Lewis Hamilton tényleg nem látta rendesen Felipe Massát Japánban, és ezért ment neki.

A témát Martin Whitmarsh McLaren-főnök hozta fel, aki hisz pilótájának: Hamilton azt mondta, a túlzott vibrálás miatt nem tudta kivenni a tükörben, hogy autó van mögötte, emiatt koccant a brazillal.

"20 évvel ezelőtthöz képest a tükrök nagyok, de vibrálnak, és ez ellen nem teszünk eleget. Kérdezzék meg bármelyik pilótát, ugyanazt mondják, hogy az egyenesben nem elég jók. Színeket látnak benne, vagyis itt van mögöttem valami színes, az egy másik autó. Szerintem Lewis is így járt. Lehetnének nagyobbak, jobbak, jobb pozíciójúak a tükrök, mint ahogy lehetne jobban használni is azokat" - idézte a csapatfőnököt az Autosport.

A tükörkérdés másfél éve került elő legutóbb: akkor a Ferrari, a Red Bull és még néhány csapat az oldalsó légterelőkre szerelte a visszapillantókat a légellenállás miatt, ám a FIA néhány futam után lépett, és betiltotta ezeket. Azóta csak a pilótafülkére rögzített tükör szabályos.