Alonso: Sejtettük, most már tudjuk, nem vagyunk versenyképesek

2012.03.17. 12:47

"Fernandóval bekerülhettünk volna az utolsó harmadba, de nem hiszem, hogy a negyedik sornál előrébb jutottunk volna. Csak reméljük, hogy a kocsi hosszabb távon jobb" - értékelte kiábrándultan a Ferrari szombati teljesítményét a technikai igazgató Pat Fry.

Fernando Alonso kicsúszása miatt 12. lett az időmérőn, Felipe Massa kicsúszás nélkül is csak 16. A spanyol hibázott, ráment a fűre, ezért pördült meg, ám ennél is jobban bánthatta, hogy az élmezőnybe nem volt esélye bekerülni.

"Nyilvánvaló, hogy nem vagyunk elég gyorsak, nem vagyunk versenyben a tophelyekért. Talán tudtuk ezt, számítottunk rá, vagy volt róla valami fogalmunk, és ma bebizonyosodott, nem vagyunk versenyképesek. Tavaly a kilencedik futamot tudtuk megnyerni, most nem várhatunk addig. Eddig 24 órát dolgoztunk, most 25-öt kell naponta" - idézte az Autosport a kétszeres bajnokot.

Alonso igyekezett pozitívumokat találni, mivel fele annyit sem futott, mint a legjobbak, gumikkal már nem kell spórolnia. "Legalább van elég új gumim a futamra, amiért a 12. hely lehet, hogy nem is olyan nagy kompromisszum" - örült négy szett új abroncsának.