Raikkönen: Mintha el sem mentem volna

2012.03.18. 19:30

Rontott az időmérőn Kimi Raikkönen és Fernando Alonso Ausztráliában, a finn csak a 17., a spanyol a 12. helyről indulhatott a futamon. A ferraris az autója miatt is csalódott volt, az olaszoknál mindig győzelemre mennek, de ez most nem sikerülhetett. Vasárnap mindketten javítottak, a finn 7., a spanyol 5. lett a futamon.

"Úgy érzem magam, mintha el sem mentem volna - kezdte értékelését Raikkönen. - Az időmérőn hibáztunk, a versenyen ezért fizettünk. Jól rajtoltam, de összementek előttem az első kanyarban, szinte meg kellett állnom, hogy kikerüljem őket. Vesztettem néhány helyet, újra át kellett jutnom a mezőnyön. A biztonsági kocsi is kiszúrt velünk egy kicsit, mindezek nélkül sokkal jobb helyen is végezhettünk volna. A verseny nem volt ideális, ám a kocsi jó, és a hetedik hellyel még pár pontot is elvittünk".

A lotusos 2009-ben indult legutóbb, Abu-Dzabiban, a hetedik hely semmiképp nem rossz a visszatérés napján.

Alonso pontokért eredt neki a nagydíjnak, és célját el is érte, de nem állította be sikerként a helyezést.

"Nem kérdés, lassúak vagyunk a győzelemhez vagy hogy arra hajtsunk, de ma megmentettünk néhány pontot, többet is, mint gondoltuk. Hármat, ötöt vesztettünk a favoritokkal szemben, Button kicsit többel vert, de ha nem lesz olyan domináns senki, mint Vettel tavaly, akkor senki nem építhet nagy előnyt, és ez nekünk jó lehet. Tizedről tizedre kell felfejlődnünk, mivel 12-en vannak egy másodpercen belül, két-három tizedmásodperc sokkal többet ér, mint a múltban" - nyilatkozta az Autosportnak a ferraris.

A további javításra hamar lehetőségük lesz, hétvégén jön a Maláj GP.